fredag 22 mars 2013

Det här med påskpynt

Nån liten som ville nalla av påskgodiset men ajabaja!!Fick påskägg och tulpaner av svärmor och svärfar idag och det gjorde sig fint på soffbordet.


Och ett påskägg i guld får agera påskpyntet hemma hos oss.

Så ta del av det här påskpyntet för mer än så här blir det inte.Så var det snart påsk. Och jag har alltid åkt till Lofsdalen med min familj när det är påsk. Sen jag var så där liten så så man knappt lärt sig prata rent. När det var jag, syster, bror mamma och pappa. Och mormor och morfar som drog igång hela den här traditionen. Då när jag gick i skidskola och hade rosa overall och en röd störtkruka på huvudet. När jag med hjälp av mamma blev målad och gick påskkärring med syster bland de andra stugorna. Och vi målade påskägg och satte i färglada fjädrar i riset som mormor alltid såg till fanns i en hink utanför stugan. Vi åker fortfarande dit. Men nu oftare då mamma och pappa blev så kära i den där lilla byn med 150 invånare så en egen stuga byggdes. Och vi är några till. Det är en fru, en fästman, en Snickare och fyra små underbara kusiner. Och vår fyrbenta Loffe såklart.

Så jag tänker påskpynta med färgglada fjädrar i riset och måla kusinernas kinder rosa.
I Lofsdalen. För där är min påsk.


Hur är din påsk?

6 kommentarer:

 1. Åh, då mysigt det låter.
  Jag har inte varit i fjällen sen 2009 nu. Hoppas att det kanske kan bli en tripp nästa år.
  Jag jobbar tyvärr hela påsken i år. Men hoppas att vår traditionella påskmiddag hos mor och far blir av ändå.
  Hoppas din snickare mår bättre nu.
  Ha nu en riktigt härlig helg och åt lite skidor åt mig med. Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Hej

  Så härligt det låter.
  Vi har haft olika traditioner.

  Ha en fin helg !

  Kram

  ps. Vilken fin Blogg du har!

  SvaraRadera
 3. Hej!!

  Låter som ni kommer få en väldigt mysig påsk.
  För vår del blir det besök från Finland. Min kusin och hennes familj kommer på besök.

  Tröjan köpte jag på Flash.

  Hoppas du och dina får en härlig helg!
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. åh, det låter verkligen helt fantastiskt! Hoppas att ni får det så där underbart mysigt tillsammans allihop. Vi kommer också fira påsken på skidor. Skall bli jätteroligt, men vi åker inte iväg förrän på skärttorsdagen :)

  Tack för din rara kommentar inne hos mig :)

  Kram Anna

  SvaraRadera
 5. Mysigt! Har vänner som också har stuga där! Kanske din granne!!??
  Vi ska fira veckan i Trysil och halva påsken på jobbet! Så nu börjar min ledighet och det kommer gå rasande fort! Ha så kul!
  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig påsktradition! Jag har en liten dröm om att ha en stuga i fjällen :-).
  Vi firar påsk här hemma, det blir påskmiddag med släktingar, så det ska nog bli trevligt!

  Ha en bra fredag! Kram Jennifer

  SvaraRadera