lördag 15 juni 2013

BARA ETT DYGN I STUGAN
Syster och hennes Joel hade med sig havskatt och kungsräkor köpta hos Borgåsundsfiskarn som de marinerade så det vattnades i munnen och sen grillade. Så himla gott med färsk potatis och en stor klick smör. Så kan varmt rekommendera ett besök till deras butik om ni bor eller befinner er i Västeråstrakten. 
(Och nu har de inte bara butik i Strömsholm utan även på Erikslund i Västerås och det gillas).


Så har vi haft ett dygn i familjens sommarstuga som ligger vid en liten sjö, Långsjön, bara en timmes bilresa hemifrån. Långsjön som funnits med mig hela mitt liv. Och gett mig sommarlov bland badning, fiskning med morfar och turer i båten med en mormor som alltid sjöng "i sommarens soliga dagar". Alltid med en fin sjalett knuten på huvudet för att få ansiktet fritt mot solen.
Dessa underbara sommarlov alltså.

Vi åkte dit igår lagom till att ösregnet kom. Så blev ett par timmar inne framför brasan och vad gör det då att det regnar en stund. Men sen blev det en sån där fin sommarstugekväll vid vattnet. Då det inte går att titta sig mätt på utsikten. Sjön, himlen, skogen på andra sidan. Förtrollande vackert och svensk sommar är underbar alltså. Och vi sitter ute tills myggen tar över och gäspningarna likaså och istället kryper jag och Sambon ner i bäddsoffan bredvid vår lilla tjej. Och till slut somnar till min pappas snarkningar i rummet bredvid.
Precis som när jag var liten. Rätt trång. Och så där irriterande mysigt av alla snarkningar.
Men precis som det får vara i en sommarstuga.


Hur har ni det idag?
Jag väntar nu in den här norrländska barndomsvännen som jag längtar efter att få tillbringa kvällen med!


Kram kram
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar