fredag 7 juni 2013

BARA RECEPT PÅ RABARBERPAJ








Finns det nå godare än rabarberpaj till fikat när sommaren väl är här och fikabordet flyttas ut i trädgården.
Jag slängde ihop en igår och testade ett nytt recept som var
busenkelt och jättegott.

4-5 rabarberstjälkar (stora)
150g smör
2dl havregryn
2dl vetemjöl
2dl strösocker
½ dl grädde (visp- el mellangrädde)
½ dl sirap
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader
Skölj (och jag sockrar även lite) rabarbern och skiva ner dem i en ungnssäker form
Smält smöret i en kastrull
Rör ned övriga ingredienser i kastrullen
Häll smeten över rabarberskivorna
Grädda pajen i ungen i ca 25 min.

Eftersom jag tycker ”gojset” är så himla gott så tog jag 1 ½ sats av receptet och hade även in pajen lite längre i ugnen så den hann bli knäckig och god på ytan.
Serverade med vispad vaniljvisp och jordgbbar!







2 kommentarer:

  1. Det här är absolut det bästa receptet som finns. Jag älskar när det är sådär knäckigt på ytan.

    Ha det så bra. /anna

    SvaraRadera
  2. Ja men det är ju så gott och din ser supergod ut. Helt klart värd att testa. Ha en mysig helg. Kram Nina

    SvaraRadera