måndag 15 juli 2013

BARA DET HÄR MED ATT LEVA I MAMMAROLLEN
Ananas och jordgubbar finns i skålen på bordet ikväll. Testa, det är nästan som godis;)Det här med att vara mamma.

Jag kan komma ihåg hur jag när jag väntade Wilma undrade hur livet som mamma skulle bli. 
 Om min egna personlighet skulle leva i skuggan av mammarollen. Om jag skulle komma hem som en bullbakandes mysmamma från BB istället (vilket ju hade varit himla mysigt om jag varit sån innan). Så blev det ju såklart inte. Jag hade kvar mitt jag. Mina egenskaper. Mina farhågor. Mina svagheter. 
Och allt annat som var jag innan hade jag också kvar (Sen har jag fyllt på med det mest överväldigande känslor. Men det kräver ett eget inlägg).

Men det är lätt att man skapar sig en bild av hur man borde bli. Eller hur man borde bli av det förväntningar man får från olika håll. Och så ställer man höga krav på sig. Alldeles för höga.
 Gör inte det. 

Jag är trygg i att jag är den bästa mamman till min dotter när jag får vara den jag är. Utifrån det kan jag sen hela tiden utvecklas till att blir bättre på det jag är mindre bra på idag. Och jag lär mig. Och jag vill. Och jag gör mitt allra bästa för att vara den bästa mamman till min dotter. 
Det vet jag att jag gör. Och därför känner jag mig trygg i mammarollen.

Läste någonstans att barn stavar kärlek så här -  tid tillsammans
Hur kravlöst fint är inte det.

4 kommentarer:

 1. Tror alltid det är bäst att vara sig själv. Lita på sin egen förmåga. Strunta i andras åsikter om vad man ska göra och inte göra...
  Så klart du är bästa mamman till din dotter! :)
  Kram på dig!
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Tack fina du för dina underbara ord! <3

  Och din blogg är jättefin.

  Stor kram
  Lotta

  SvaraRadera
 3. Kloka ord :) tid tillsammans är det bästa stor kram Diana

  SvaraRadera
 4. Vad fint du skriver :) fina och kloka ord! Jag hoppas jag får uppleva känslan att bli mamma någongång!!

  Kramkram

  SvaraRadera