fredag 12 juli 2013

BARA FREDAGSKVÄLL OCH RECEPTIkväll äter vi caesersallad. Och jag har gjort egen dressing till, supergod!

Dressing
½ vitlöksklyfta
5 sardellfiléer
1 äggula
1 dl riven parmesanos
1 ½ tsk färskpressad citronjuice
 ca3/4 neutral olja
1 krm salt

Blanda ihop allt utom olja och salt med en mixerstav eller mixer. Ringla sedan långsamt över oljan medan du mixar samtidigt. Tillsätt sist saltet.

Salladen är självklart grillad kyckling, romansallad, knaperstekt bacon, hyvlad parmesanost och brödkrutonger:)


När jag inte gör egen är det Caesardressing av Erik Lallerstedt som är favoriten. Absolut godast enligt mig:)Så har vi den efterlängtade fredagen här. 
Jag har slängt av mig dagens jobbklänning för längesen och går istället omkring i den mjukaste Vintage Fe tunikan. Och det är en sån fredagskväll när jag inte ska jag göra någonting förutom att äta caesarsallad med knaperstekt bacon som jag skulle kunna äta sju dagar i veckan och kan man ha cravings fast man inte är gravid så har jag det på caesarsallad just nu. Och så ska jag sitta på altan med ett eller två glas vin för det verkar bli en ljummen och skön kväll. Ha godisskålen i närheten. Och säkert kommer jag prata skavsår i öronen på sambon också. Om bordsben som jag hittat på mamma och pappas vind. Som stod där med en något ful bordsskiva. Men benen. Dem kan vi nog göra något med om jag lyckas få Sambon att göra bordsskivan jag ser framför mig i huvudet. Är ni också så att ni kan få vad ni tycker är klockrena idéer och knappt kan bärga er innan ni får kläcka dem för någon. För att sedan kanske mötas av ett ”vad får du alla idéer ifrån” utryck? Men det ska jag göra iaf. Prata bordsben med Sambon och får se hur det går.

Men sen ska jag inte göra så mycket mer. Känns helt perfekt på en fredagskväll som denna.

Ha en fin kväll!

7 kommentarer:

 1. Låter som en bra kväll det där. Här blev det familjepizza det var gott det med.
  Ha en bra kväll
  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Gott med en somrig sallad. Ha n fin kväll. Kram anette

  SvaraRadera
 3. Låter som en riktig toppenkväll! Mysigt.
  Hihi... Ja, visst är det lätt att babbla så att ens partner säkerligen får skavis i öronen!
  Låter spännande med bordsbenen tycker jag. Hoppas att det blir nåt som du vill redovisa här sen... :)
  Kram kram och ha en fin helg!

  SvaraRadera
 4. Hej fredrika.
  så god den ser ut salladen. dressingen ska jag nog skriva av receptet på :)
  ta vara på dom få semesterdagarna som är kvar nu :)
  mia

  SvaraRadera
 5. Låter som en alldeles perfekt fredagskväll och ceasarsallad , ja det kan man äta varje dag stor kram Diana

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Härlig blogg du har och tack för dressingtipset, mums!
  Blev ju helt sjukt nyfiken på bordsbenen, jag blir ju knäsvag av inredningsidéer!! Visa gärna =)

  Tack för hälsning hos mig, blir så glad!
  Kram Catta

  SvaraRadera