onsdag 10 juli 2013

BARA LITE MER OM HUSETDet här är vår första sommar i huset vi bor i. Och jag har plockat in blommor från trädgården och ställt på bordet. Är inte det en lyxig känsla när man får göra det för första gången? Bara gå ut barfota i gräset på senkvällen och få med sig en sommarbukett in från sin egen trädgård. Jag har varit som en flyttande fågel hela mitt vuxna liv. Växte upp i rött hus med vita knutar där mamma och pappa fortfarande bor. Sen när jag flyttade hemifrån började flyttkarusellen som blivit tre städer och tolv lägenheter på 12 år. Levt livet som en rastlös själ. Och det slutade med att jag för fem år sedan flyttade hem till min lilla hemstad igen. Till det där som kallas hem.
Men att det skulle bli hus hade vi inte riktigt tänkt oss när vi fick tillträde i julas. Vi hade ju en liten Trollunge och bodde i trevligt radhus. Men så fanns huset på Hemnet och vi såg möjligheten att kunna köpa oss ett hus där vi kunde göra om allt som vi ville. Och så gjorde vi. Vi rev ut allt. A-L-L-T. Ända ner till bottenplattan för att därifrån bygga upp igen. Reglat om. Borrat för bergvärme. Och bort med element och in med golvvärme istället. Nya golv överallt. Ett par nya väggar och dörrhål. Nytt badrum och kök. Och vi har gjort det mesta själva. Sambon slet härnere kvällar och helger så vi kunde flytta in till sista februari. Med mycket hjälp från de bästa papporna vi har. Och mammor och syskon som ställt upp som barnvakt. Och annan släkt och en och annan vän som hjälpt oss för att kunna flytta in till 1 mars.
Vi hann som planerat. 3 sovrum, 1 dressingroom, 1 kök, 1 badrum, 1 hall och 1 vardagsrum senare så kunde vi flytta in i slutet av februari. Sen vi flyttat in har vi även gjort klart tvättstugan. Och det som nu är kvar är ett badrum och ett hobbyrum som blir höstens projekt. Och det är precis sånt här jag gillar. Projekt. Huvudet fullt av idéer. Att ha något på gång hela tiden. Och det händer. Här och nu.
Det är lite av min grej det.


10 kommentarer:

 1. Spännande med era projekt kul att få följa vad som händer. Har skickat mail till dig med en fråga.

  Soliga hälsningar Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du följer oss!! Glad jag blir:) Då ska jag gå in och kika och
   svara dig under dagen!

   Ha en fin dag, kram Fredrika

   Radera
 2. Hej vad roligt att du tittat in hos mig och nyfiken som jag är så måste jag ju bara kolla tillbaka till dig. Jag har kollat igenom din blogg lite och tycker du har bra smak både när det kommer till kläder och inredning. Visst är det underbart att bara kunna gå ut i trädgården och plocka in blommor, bär och frukter.
  Visst var det fina saker från indiska och jag tänkte att lite orange färg kan passa in om man bara har lite detaljer här och där.
  Ha en bra dag
  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Oj gisses va ni jobbat på! Men det syns ju också, ni har det såååå fint överallt!!

  Ja nu tar jag ju min bloggpause, men vi hörs lite på instagram :)
  Ha en underbar sommar hela familjen! Och vila lite från alla renoveringar va? ;P

  Soliga kramar!!

  SvaraRadera
 4. Hej,
  Jag förstår din känsla att kunna plocka sina egna blommor = LYCKA!
  Vi har nämligen bott i vårat hus i två år och jag tycker precis som du!
  Vi har oxå lyckats renovera ganska mycket men ni tar nog priset! ;)

  Ha det gott!
  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 5. OH.MY.GOD. Jag är djupt imponerad. Detta är något jag inte skulle gett mig in på. Duktigt gjort av er och jag förstår verkligen att ni är nöjda nu när huset nästan är klart.

  SvaraRadera
 6. Wow vad ni kämpat på och snabbt dessutom. Vi gjorde tvärtom kan man säga. Flyttade in och sa: bara vi kommer till ett hus och bort från storstaden(malmö) så får vi bo i fula tapeter och så sålänge. Men ganska snabbt började i planera och drömma. Nu är snart hela huset klart, bara badrum kvar och sedan planerar vi bygga till huset. Vi har tagit det rum för rum och jösses vad tufft det varit ibland. Men KUL!! Det är såå roligt!

  Vår trädgård har dock inte bjudit på så mycket blommor att plocka in, jag försöker plantera lite hela tiden nu. Kram!

  SvaraRadera
 7. Ni ser ut att ha så fint hos er, vilket jobb ni gjort! Och visst är det väl något extra med staden man växte upp i, det är verkligen hemma.
  Ha det gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 8. Nu har jag läst ikapp lite till, lägger till dig bland mina favoritbloggar så jag kommer ihåg adressen :)kram Diana

  SvaraRadera
 9. samma mysiga vas som min älskar den
  ja det måste va en härlig känsla att plocka från egen . gjorde alltid det som mindre hemma hos mamma o pappa :)

  SvaraRadera