tisdag 3 september 2013

BARA ETT RECEPT

Visst är det gott att laga grytor när hösten kommer. Helst vill jag vara hemma en hel lördag och gå omkring i raggsocker och storkofta och börja med en gryta som står och puttrar hela eftermiddagen så det luktar mustigt och gott i hela huset. Och utanför har vinden tagit vid så gula löv fladdrar i luften. Sen ska grytan ätas till ett glas rött när mörkret lagt sig så ljusen på borden är ett måste. Det är sånt som hör hösten till, eller hur? Vi är inte riktigt där ännu men snart och jag längtar lite.

Men när det är vardag blir det inga sådana grytor. Jag har ingen fantasi vad gäller vardagsmat alls och skulle vi inte ha matkassen varannan vecka så skulle vi äta köttfärsås och spagetti måndag till fredag. Varvat med pannkaka som är Wilmas favorit.
Så igår när matkassen kom så var fiskgryta med på menyn. Kanske inte så mustig som den höstgrytan jag tänker på men ändå. Och den var superenkel, precis som den ska en måndag när men helst vill blunda för allt och lägga sig ned, och lagom het så måste dela med mig av receptet.
Och gör någon annan jobbet med recept, packar ned varor i kassen som bara är att hämta då kan jag lägga manken till att tända ljus och piffa middagen med persilja. Fast det är tråkmåndag:)

Fiskgryta 4 portioner
1 gul paprika, 1 röd paprika, 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor, 1 msk olja, 500g passerade tomater, 2 ½ dl matlagningsgrädde, 1 krm cayennepeppar, 1 msk dijonspenap, 2 msk tomatpuré, 2 msk strösocker, 1 tsk timjan, 1 tsk persilja, 2 frp (á 300g) torsk –och laxtärningar, salt och peppar
Skär paprika och lök i bitar och stek de i oljan i en kastrull eller låg vid panna tillsammans med vitlöken tills de fått lite färg. Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, socker och örter. Låt koka ca 5 minuer. Lägg sedan i den frysta fisken och låt den småkoka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera fiskgrytan med ris!

Ha en fin tisdag nu!
Kram kram

3 kommentarer:

 1. Åh dte lät väldigt gott. Måste testa det.

  Första gången jag besökte din blogg men inte sista, jättetrevlig och inspirerande.

  Kram Kristin

  SvaraRadera
 2. Jag tycker raggsockar och storkofta låter härligt!!! Min matinspiration brukar vara körd i botten så några grytor vette 17 om jag fixar ;-)
  Jag gillar marina kläder, både till mig och mina killar, fast äldsta killen är riktigt förtjust i rosa/cerisa kläder!! och zebrarandiga byxor, ja han vet vad han vill!!
  Tack för din komm hos mig, första året som gift rusade iväg... more to come ;-)

  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 3. Precis så vill jag uppleva hösten, gärna med en härlig promenad.
  Ser verkligen gott ut. Imorgon ska jag göra en laxsallad, det är gott :)
  Ha en fin kväll, kram

  SvaraRadera