onsdag 2 oktober 2013

BARA HAFT BULLKALAS

Finns det något godare än att fika på nybakta bullar. Ljumma bullar med kall mjölk till. Mmm.. Det är precis vi vad vi gjort ikväll. Och det var precis så gott som man kan tänka sig. 

  
Så när jag kom hem från jobbet idag så bakade jag med min lilla hjälpreda som mest tyckte degen var rolig att stoppa i munnen. Jag gjorde både vanilj och kanelbullar och det blev så saftiga och goda så här kommer receptet. 


Bullar

50g jäst
150g smör
5dl mjölk
1 1/2 dl vit sirap (eller socker)
1 tsk salt
1 brk vaniljkesella
1ägg
15dl mjöl

Även 1 ägg till pensling

Smula jästen i bunke. Smält smöret och tillsätt mjölk så det blir fingervarmt och häll det över jästen. Blanda i salt, vit sirap, kesella och 1 ägg. Arbeta sedan degen tillsammans med nästa allt mjöl. Spara lite till utbakning. Låt jäsa ca 30 min.
Baka ut bullar och jag har här rikligt med smör och vaniljsocker (alt smör och kanel&socker) på. Sedan smörar jag plåten istället för bakplåtspapper. 
Låt jäsa 10-15 min.
Pensla och har över pärlsocker och grädda tills de fått fin färg i 250 grader.

Provsmaka sedan på en gång, det är ju som godast då:)


Hoppas ni haft en fin onsdagskväll!

Kramar7 kommentarer:

 1. Jag har bakat tre gånger i mitt liv och alla tre gångerna blev bullarna helt svarta i botten. Så nu har jag tappat modet. Men det var ju tio år sedan senast så jag kanske skulle testa ditt recept. Önska mig lycka till! För funkar det inte den här gången blir det nog inga mer bullbak för min del.

  SvaraRadera
 2. Ja men gud så gott!
  Har varit sugen på bullar sen igår när jag såg nybakat på en annan blogg, nu blev jag ju inte mindre sugen;)
  Tyvärr hinner jag inte baka de närmaste dagarna men kanske kan vi få till ett litet bullbak på jobbet på fredag:) Det är ju trots allt kanelbullens dag då:)

  Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Godmorgon =) Älskar nybakta bullar med iskall mjölk. Ska jag nog baka någon dag. Kram och ha en fin dag

  SvaraRadera
 4. Mums vad gott med nybakta bullar :-))
  Ha en fin torsdag!
  Kram Paula

  SvaraRadera
 5. Himmel vad sugen jag blev på att baka nu! Mycket är jag bra på men att baka vanliga, hederliga kanelbullar, det är jag HELT värdelös på! Jag misslyckas gång på gång och jag fattar inte vad jag gör för fel. De är liksom goda de 5 första minuterna, sen blir de hårda som sten... och sten är INTE gott att äta...! ;-)
  KRAM!
  Judita

  SvaraRadera
 6. haha... vi bakade också bullar, jag och mina tjejer, igår. Så provsmakade vi, men resten hamnade i frysen till imorgon då det är kanelbullens dag. Ska lägga upp ett baka-bullar-inlägg i bloggen senare idag :-)
  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 7. Bakade bullar i förrgår, men de blev torra....hm...ditt recept måste jag prova!! ser väldigt goda ut! Kram

  SvaraRadera