torsdag 24 oktober 2013

Bara recept på tekakor
Vi bakade ju i tisdags. Den där dagen när regnet var som stick i ansiktet och vädret talade om att det var innemysardag som gällde. Så fick bli bak och den här gången blev det tekakor. Med brödkrkyddor i och Kesella.

3dl mjölk
1 dl linfrö
1 1/2 dl havregryn
Koka ihop till en gröt och låt svalna lite.

2dl mjölk
1 burk kesella
50 g jäst
2 msk brödsirap
1 tsk salt
1-2 tsk brödkryddor
1-1,2 liter mjöl (jag bytte ut en del till rågsikt och grahamsmjöl)
Rör ned mjölk, kesella och jäst i gröten. (Kolla temperaturen på gröten så den inte är över 40 grader) Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta ihop degen. Låt vila 10 min på bakbordet. Väg upp 50 grams degbitar och rulla till bollar som ni lägger på plåten och låter vila en stund innan ni trycker ut dem. Låt jäsa 30-40 min och grädda i 225 grader 8-10 min.Sen måste man äta dem när de är nygräddade och varma. Med smör och ost på och kall mjölk till!

Så gott ju!
3 kommentarer:

 1. Åh så gott!! Måste provas :) jag är hopplöst tokig i bröd ju!!
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Åh va goda dom ser ut..:-)
  Kanske jag ska ge mig på att provbaka dom nån dag!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag är inte svårövertalad.... ;)

  Jättejättegott ju!!

  KRAM

  SvaraRadera