tisdag 19 november 2013

Bara åkt den blanka hästen

Trollungen har gungat häst. 
Inte bara en gång utan jag tror vi använde varenda litet euro-mynt vi hade på semestern till den där hästen som åkte runt runt. Vi testade även båten, traktorn och formul 1 bilen (tyvärr morfar, vi försökte men ”wrooooom” var inte hennes grej) men nej då, det var hästen hon skulle gunga. Med ögon som lyste och en liten hand som klappade den fina manen på den blänkande hästen.
Och det är ju så självklart för en annan som i princip bott i stallet från jag var 8 år och äntligen fick åka till min första ridlektion den där lördagen med en lika lyrisk lillasyster vid min sida. Kommer ihåg än idag när vi stod i köket och mamma berättade att hon bokat in oss på vår första ridlektion. Lyckan var total och går inte att jämför med någon av alla de andra sporterna jag hade testat och skulle komma att testa. Och efter det var vi fast i stallet bland hästar och träning och allt det där andra viktiga som hör till. Gemenskapen, engagemanget, och ansvaret. De sena kvällarna och tidiga mornarna på helgen som kom att bli så självklara.
Jag älskade det.

Kommer ni ihåg? Hade ni något intresse ni bara brann och levde för i er ungdom?
Visst kan man sakna det!

Ridstövlarna las på hyllan för 11 år sedan när jag flyttade och började studera och där ligger det fortfarande och dammar. Förmodligen för att det är allt eller inget när jag ska göra något och nu finns inte tiden till det. Men sen. Sen kanske.Så det känns ju självklart att Trollungen väljer hästen. Om än den ännu bara är blank och åker runt runt så är det ändå hästen hon väljer just nu.
Och yes! Det gillas av mamman;)3 kommentarer:

 1. Äpplet faller inte långt, brukar man ju säga. Hon är ju för söt och det riktigt lyser lycka om hela henne.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. Jag var också en riktig hästtjej som gick upp tidigt på helgerna för att åka och mocka till ridskolehästarna eller följa med som skötare till ridlärarens hästar vid hopptävlingar. Jag jobbade heltid som hästskötare ett tag men nu är det ca åtta år sedan jag lade av med allt vad hästar heter.
  N har ju fått med mig till stallet när hon testade att rida men jag tyckte att hon var lite ung så nu får hon snällt vänta tills hon är nio innan hon börjar på riktigt.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Väldigt fina bilder! otroligt söt!
  Ha en trevlig kväll!
  / Amelie www.winckvintage.com

  SvaraRadera