lördag 23 november 2013

Bara härliga lördagsmorgon


 Precis som jag älskar fredagar så älskar jag att vakna till lördagsmorgon. Det är så mysigt att kunna dra sig ett tag och sedan ta med sig Trollungen upp och tända lite ljus och göra i ordning frukost. Och lördagsfrukost sen då, den är ju godast:)Hann inte kika in till er igårkväll för startade igång min pysselhelg på en gång. Bakade saffransbiscotti som var superenkelt och blev jättegoda. Receptet hittade jag hos den här fina bloggerskan. 

100g smör
1g saffran
1,5 dl strösocker
5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl skållad mandel som hackas
Råsocker

Smält smöret, blanda i saffran och rör ner äggen. Blanda de torra ingredienserna med mandeln och blanda sedan allt. Forma till tre längder på en plåt med bakplåtspapper. Strö över råsocker. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter i 175 grader. Ta ur längderna, sänk temp till 125g. Skär dom i 1cm tjocka skivor. Torka i mitten av ugnen ca 15 minuter minst. Låt plåten gärna stå kvar när ni stänger av ugnen. Och sen åt vi jättegod fredagsmat jag måste tipsa om; Kycklingfilé som vi fyllde med färsk basilika och parmesanflarn och till det ugnsrostade vi potatis, palsternacka och rödlök. Gjorde en enkel vitlöksdressing till. Supergott var det!
Och sen var det tack och godnatt för mig i soffan:S


Men nu ska jag dricka upp mitt thé och sen ta med mig Trollungen ut i skogen och hämta granris. Det ser frostigt ut ute så bäst att ta på sig men hellre det än de gråkalla vi haft sista dagarna.

Ha en fin lördag hörrni!
Ses senare.

KRAM
F

1 kommentar:

  1. Jag håller med, fredagar är bäst, och toppas sen med lördagsmornarna som grädde på moset!
    Saffransskorpor är så gott, min mamma brukar alltid baka en hel säck till oss!

    Kram Jenny

    SvaraRadera