fredag 13 december 2013

Bara ha Luciadag


Snittamaryllisen jag hade med mig hem i måndags är så fin nu. Så där perfekt fin:) Visst blir man glad av färska snittblommor, försöker att alltid ha en bukett hemma på något bord.Luciadagen är här!

Får ni någon fin Luciasång sjungen för er? Jag har så många fina minnen från när jag var yngre och firade Luciadagen och det var ju så mysigt och fint! Från att jag var riktigt liten och bara lussade hemma till att lussa i skolan, stallet och vara med som tärna i min lilla stads luciatåg. Sedan vart det lite tunt på den fronten när man slutat skolan och flyttat iväg. Men nu har jag ju en egen liten lussefirare här hemma. Som på måndag kommer få gå i lucialinne med glitter i håret. Förstå vad gulligt det kommer vara och säkert lite snurrigt också för alla de små luciorna, tomtarna och pepparkaksgubbarna som ska sjunga och försöka vara stilla:) Och mina känslor som ofta fladdrar utanför kroppen kommer ju göra att det säkert blir ett litet bölkalas för mig:)

Men spelar ingen roll. För äntligen får jag njuta av lite riktig Luciatradition igen!


Ha en mysig Luciadag!
Kramar


13 kommentarer:

 1. Jag skrev precis i dagens inlägg att det är första gången på flera år som vi inte har någon som lussar för oss då båda barnen slutat dagis. På barnens skola så har de inget firande för föräldrarna. Så just nu sitter jag här och skriver med luciafirandet på tv:n på i bakgrunden.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 2. Här har vi nu klarat av luciafirande två dagar i rad, så nu har vi fått vår dos av härliga sånger och gulliga barn. En liten kille på Frans dagis sjöng Blinka lilla stjärna, solo, på ENGELSKA i går och då tror jag inte ett öga var torrt.
  Kram
  //bara anna

  SvaraRadera
 3. Det är mysigt med luciafirande! Noah hade sitt i onsdag, ute är dom (vilket jag tycker är perfekt, alla ser) han såg ut som en liten korv med tomtekläderna utanpå overallen och sen stod han bara där och tittade... men man blir ju lite stolt eller hur ;-)
  Olika sånger och verser om vartannat, härligt!
  tack för din komm om tapeten! Jag är så nöjd
  Trevlig helg
  Kramar Sandra

  SvaraRadera
 4. Så mysigt du har det som alltid .älskar ju me snittblommor så ärligt att ha

  ha en jätte härlig helg kram kram

  SvaraRadera
 5. Men åh va fint ni har det!! :)

  Ha en mysig luciadag! :)
  Kram Jenny

  SvaraRadera
 6. Här blir det att titta på luciatåget på Svenska Skolan lite senare. Ska bli jättekul. Det blir även dans runt granen, lotteri etc.
  Men först ett varmt bad :-) Kram Jess
  www.annorlundaunderbara.com
  Nu börjar det bli kul

  SvaraRadera
 7. Så underbart att se barnen, vi hade en fin liten tomtetjej som var stolt idag..
  Fin helg till dig, kram

  SvaraRadera
 8. Visst är det fint att ha snittblommor hemma, jag försöker så ofta jag kan att ha det hemma, jag hittade faktiskt väldigt fina liljor på ica maxi för 19.90 var säkert så billiga bara för att de var så mycket utslagna, men vad gör det, det finns massor av knoppar på dem med så.
  Ha en fin kväll
  kram Linda

  SvaraRadera
 9. Så fint och mysigt ni har det. Vi hade luciafirande på jobbet som alltid. Och i går kom det även ett luciatåg
  hem till oss, var dock inga barn ;) Önskar dig en trevlig helg.
  Kram Pia

  SvaraRadera
 10. Älskar också snittblommor, särskilt nu i juletid med amaryllis och hyacinter. Hoppas ni fick en riktigt fin lucia dag i går. Kram Nilla

  SvaraRadera
 11. Åh så fint du har det. Jag vill också gärna ha hemma. I dag blir det inköp av hyacinter som snitt .

  SvaraRadera
 12. Så vackra amaryllis!!!
  Och de där ljusstakarna vill jag nog allt med ha=)
  Näää, inte ville dottern vara med i något luciatåg inte.. Men kompenserade det med att systerdottern gick i domkyrkan igår kväll... Så mysigt o stämningsfullt!
  Ha en fin 3:e advent!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 13. Jag håller med, snittblommor är verkligen lyx och får ett rumma att leva upp! Jodå vi var på dagis luciafirande och de är ju bara för charmiga de små liven, många skratt blev det ;)

  Ha det gott, PIllan

  SvaraRadera