onsdag 4 december 2013

Bara haft en tisdagseftermiddag


Igår åkte jag hade jag och Wilma en eftermiddag hos Pappa och Hubbe. Och Syster och Ellen var där. Vi bor i samma stad och jag älskar den här närheten hem till dem, till huset där jag växte upp. Där jag fortfarande känner mig lika hemma som när bodde där. Jag går i samma skåp i köket och letar efter något gott. Och det blir den här mysigt lite höga ljudnivå som kommer av röster och skratt som sprids i huset. Och lite skrammel från köket där pappa står och lagar mat. Och vi intar samma platser kring matbordet.

Och det här rutinerna som sitter kvar i husväggarna är så sköna att komma hem till.
Och de små kusinerna då. Jodå, de pussas och vinkar efter varandra för att i nästa stund ta ton och minsann ställa till ett högljutt ljut om den ena tagit något från den andra.
Men just därför. Såklart det sötaste vi skådat.
Och Hubbe. Som här ser ut precis som Loffe gjorde när tjejerna var på besök. Liggandes med en rynka i pannan som talade om att okej, jag står ut med dem, men det är rätt skönt när de åkt hem. Skenet bedrar dock för han kan sitt bus och nafsande helt perfekt vid det här laget och med två småkusiner och en hundvalp på golvet är kaoset ett faktum. Ett underbart sådant.
Och han är ju på det sättet helt bedårande söt han med.


Så en tisdagseftermiddag hemma där jag växte upp är som att landa i mjukaste bomull.


2 kommentarer: