tisdag 17 december 2013

Bara ha gjort rocky road

Jag gjorde Leilas Rocky Road i helgen. Och det är verkligen en godisfavorit till jul, livsfarlig att ha framme för skålen är tom på nolltid. Men väldigt enkelt så går ju att göra nya:) Och det egna julgodisset  man gör är godast tycker jag. Klassisk knäck, kola som går att smaksätta på flera olika sätt och massa annat gott. Men choklad ska det vara. Och skumtomtar då förstårs som har en given plats på godisbordet. 
Tycker julgodis är perfekt att ta med sig om man är bortbjuden i dessa tider. Bara att slå in godiset i lite silkespapper (förutsätter att man inte ska så långt bort så chokladen inte hinner kladda till sig:S) och sedan lägga ned i en liten söt presentpåse. (Och jag hade såklart ingen liten hemma så klippte bort skaftet på en som bättre passar flaskor och knöt dit en tags och vek sedan ihop). Och ta-da! Så blev det en mycket uppskattad, god och enkel gå-bort-present:) 

Recept

Leilas Rocky Road

600g mörk kvalitetschoklad 70%
2 påsar dumlekola
2 nävar minimarshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Smält chokladen på låg värme i vattenbad. 
Blanda samtliga ingredienser till din rocky road.
Fyll fudgesmten i en plåt, ca 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
När fudgen har stelnat, skär din rocky road i rutor eller stänger

Nu har vi tagit kväll här och jag ska fixa med lite julklappspyssel och bocka av det som är klart på listan. Gran står högt på listan, till helgen vill jag ha en på plats så vi har riktig julstämning på lördagsmorgon när första julfirandet börjar:) Tycker det är mysigt att allt inte sker just på julafton och man slipper flänga runt den dagen utan man får en dos av det under ett flera dagar. Så är man riktigt trind och trött på det hela när Annandagen är över också.. haha!

Nu ska jag fortsätta här, hoppas ni har en mysig kväll!
Kramar

3 kommentarer:

 1. Jag älskar Rocky road, men jag gillar inte mörk choklad så jag brukar ta mjölkchoklad istället :). Och visst är det perfekt att ge bort julgodis som gå-bort-present.
  Ha det gott! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 2. Åh så gott, en av mina favoriter. Fint du har gjort oxå, kram

  SvaraRadera
 3. Mums, och himla snygg förpackning, verkligen perfekt ge bort present :)

  Nu ska jag kika igenom och se vad jag missat, har inte hunnit kika runt på ett tag..
  Kram Catta

  SvaraRadera