torsdag 19 december 2013

Bara mumsat tomtegröt

Ikväll har vi mumsat något riktigt klassiskt och gott kring jul. Tomtegröt och skinksmörgås och mmm så gott det var. Vi fuskade med gröt på "tub" (men på julafton blir det egen gröt som får stå och puttra på morgonen) och hade sedan köpt vörtbröd och hårt julbröd till som är så gott. 


Det blev en klassisk griljering i år. 

Julskinka
med griljering

1 ägg
2 msk senap
2 msk fransk senap
1 msk socker
Majsstärkelse (Maizena)
1/2 dl ströbröd

Blanda samman ägg, senap och socker. Torka ytan på skinkan med hushållspapper och sikta över majsstärkelse så stannar griljeringen kvar. Bred senapsblandningen över skinkarn och stö över ströbrödet. Griljera i ugnen i ca 15 min eller till skinkan fått färg.


Och jag gillar ju kornig senap med lite starkare smak på skinkan och då är den här klassiska mycket god.Hur har ni det ikväll?
Jag åkte hem i regn och flera plusgrade från jobbet så det är bra konstigt väder ute. Inte bidrar den till julstämningen i alla fall. Men kom ju hem till tomtegröt och nu är det Ernst på tv så stämningen kryper på en ändå. Ska också slå in julklappar som står kvar i påsarna sedan helgen. I morgon kommer granen in och då är det mysigt att lägga klapparna där under. 
Har ni tagit in granen än? Har sett många som är tidiga men för mig räcker det med bara ett par dagar innan. Annars lessnar jag för mycket på den;) Den är ju som mysigast första dagarna och de dagarna vill jag ha vid julafton:)


Nu blir det tomteverkstad här!
KRAM
3 kommentarer:

 1. Mmmm gröt och skinkmacka! Längtar efter julaftonsfrukosten nu!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 2. Tomtegröt och julskinka, mums vad gott!
  vi tog in granen idag och nu hoppas jag bara att barren ska sitta kvar ett tag :). Ha det bra!
  Kram Jennifer

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen jul. Än har jag inte ätit julskinka. De blir inte förrän på julafton. Men tomtegröt har jag ätit. På tub... tyvärr var den inte alls god. Hoppas eran var godare. Kram

  SvaraRadera