torsdag 23 januari 2014

Bara limecheesecake









Är det något som dominerat här på bloggen denna januarimånad så är det bakning och färgen rosa som poppar upp lite hela tiden:) Men januari är en sådan månad i detta hem. Vi har två kalas att fira och då bakas det. Och så fort december är slut kommer vårkänslorna. Och än så länge går det inte att påverka utsidan men inne kan man få tjyvstarta med lite fårfeeling:)
Och i tisdags när sambon fyllde hade jag gjort lime cheesecake som blev jättegod om man som jag tycker det är gott att bryta av resten av de andra söta bakverken som står på bordet med något syrlig och fräsch (och lite sött såklart:)) så kommer här receptet på den!

80g smör
12st digestivekex
1krm kanel
2 st gelatinblad
1 st limefrukt
2 dl grädde
200g philadelphiaost
1,5dl florsocker

Smält smöret I en kastrull på medelvärme Mixa kexen och kanelen med de smälta smöret.
Tryck ut i en pajform med löstagbar kant. Blötlägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

Riv lime och pressa ur saften i en skål. Vispa grädden och tillsätt den, philadelphiaost och florsocker. Rör till en jämn smet.

Ta upp gelatinbladen och smält försiktigt i ett vattenbad på svag värme. Tillsätt gelatinet i gräddsmeten i en tunn stråle under försiktig omrörning. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylen ett par timmar. Kom ihåg att ta ut i god tid innan serveringen så att botten hinner tina ordentligt.

Servera med hallon och kiwi eller annan god frukt eller bär ni tycker om:)


Nu blir det en lugn kväll här hemma med fruktsallad och vaniljkessela. Och jag ska puffa lite på nya fina kudden som låg i paketet (visar en annan dag) och längta efter fredag imorgon.
Kram på er!

9 kommentarer:

  1. Åh så gott!! Jag är allergisk mot Kiwi, och då ser det ju extra gott ut, bara för att man inte får äta det ;)

    SvaraRadera
  2. Ser gott ut! Jag letar recept till söndagsefterrätt, kanske blir det denna?
    Ha en mysig kväll, kram Suss

    SvaraRadera
  3. Mums! Ser väldigt gott ut! Kram Stina

    SvaraRadera
  4. Slurp! Det måste jag testa någon dag! Här har det med bakats en hel del i veckan inför ett kalas i helgen, så varför inte en cheesecake med när man ändå liksom är igång😊

    SvaraRadera
  5. Den där ser onekligen god ut! Jag gillar syrliga inslag i bakverk.

    Vad kul att du vill lägga till min blogg i din lista, jag gör detsamma:)

    Den där rosa tunikan med svarta fjärilar på kom min pappa hem med förra veckan. Han hade shoppat lite till min dotter Sol och denna gången blev det verkligen bra (inte varje gång min pappas shoppingförmåga är på topp, haha).

    Stort grattis också till en bebis i magen, när är det dags?

    Ha en finfin kväll!

    Kram Johanna

    SvaraRadera
  6. Å va smarrigt!!!
    Ha nu en fin start på helgen:-)
    Kram Anna

    SvaraRadera
  7. Men jösses så gott det ser ut! Önskar dig en fin fredag fina du! KRAM

    SvaraRadera
  8. Och den var supersmarrig! Tack för receptet, bakade den i söndags. Mums.
    Ha en fortsatt trevlig vecka!

    Kram Linda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Linda!
      Va roligt och glad jag blir att du säger det:) Tycker själv den är så god!!
      Fortsatt bra vecka till dig:) Kram fredrika

      Radera