lördag 11 januari 2014

Bara nybakat frukostbröd






 I morse när jag och Wilma tassade upp (eller ja, Wilma studsade nog mer:)) så bakade vi frukostbullar. Busenkelt och så gott med varma bullar med ost och marmelad på till frukosten. 

9st
5dl vetemjöl (jag har hälften vetemjöl och hälften grahamsmjöl)
1 msk bakpulver
1/4 tsk flingsalt
2 msk sirap
2 1/2 dl vatten

Värm ugnen till 200 grader
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten och rör om allt till en jämn deg. Forma runda bullar av degen med hjälp av mjöliga händer.
Grädda mitt i ugnen i 12 - 15 minuter-

Bara att servera:)


 


Morgon på er!

Ja, här började vi lördagen med en mumsig rejäl frukost. Och massa prat och pek genom fönstret på snön som ligger som ett tunt täcke uteanför. Så har en glad liten tjej jag här hemma över det så nu ska vi klä på oss, ta fram pulkan och ge oss ut. Och visst blev man lite piggare av att det var vitt ute denna morgon. Ska bli skönt att komma ut en liten sväng. 

Men dags att resa mig, börjar få en otålig lite tjej här!
Hoppas ni har en fin vintrig dag ni med, ses senare!

Kramar

7 kommentarer:

  1. Här på Västkusten har snön inte kommit än, men jag väntar ivrigt. Nu har jag fått nog av regn, det börjar ju snart växa svamp mellan tårna av all fukt!

    SvaraRadera
  2. Vilka härliga frukostbilder! =)
    Vitt här också ;)
    Kram och ha en fin lördag!
    /Maria

    SvaraRadera
  3. Härligt med långfrukost! Så goda bullarna ser ut, måste jag prova:) Verkar dessutom vara rätt enkla att baka, gillas på morgonen:).

    Fortsatt fin lördag & helg till er!

    Kram Emelie

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder!
    Jag skulle gärna sitta vid bordet och njuta..;-)

    Ha en toppen lördag
    KRAM

    SvaraRadera
  5. Riktig lyx att få äta nybakat till frukost!
    Ja nu är det väldigt glada miner hemma hos oss när snön äntligen trillat ner... Mamman är sådär entusiastisk ;) Vi kom hem från fjällen (Vemdalen) idag och där är det riktigt vintrigt men bitande kyla... :/

    Ha en fin kväll, PIllan

    SvaraRadera
  6. Provbakade din bullar i morse....så goda. Dock valde jag havregryn i stället för grahamsmjöl.
    Vilken fin bebismage du har :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va kul du gjorde det och visst är det bara så goda ja:) Havregryn lät jättegott, det ska jag testa nästa gång, tack för tipset;)
      Fin kväll till dig, kramar!

      Radera