tisdag 4 februari 2014

Bara en jordgubbskyss

Ja, nu ska ni få recept på mumsiga och superenkla jordgubbskyssar som jag gjorde till efterrätten i lördags!


1 l jordgubbar (jag köpte frysta)
1 dl socker
2 dl vaniljkesella
3 dl vispgrädde
kaksmulor (jag köpte goda kakor med chokladbitar i men nästa gång tänke jag krossa i mörk god choklad)

Mosa jordgubbarna med socker, häll av lite av vätskan. Blanda sedan ned kesellan. Vispa grädden och vänd även ned denna i kesella- och jordgubbsblandningen. 
Häll upp i portionsskålar och låt stå en stund i frysen innan ni serverar med kaksmulor.
(Det här är till fyra personer men räcker lätt till 6 personer)

Sen har ni en riktig god jordgubbskyss:)


Morrn på er!

Så kör vi på tisdag och idag när jag slutar ska vi på Wilmas första utvecklingssamtal (vet inte om det heter så när det är så små men det är något liknande). Det handlar nog mest om att få höra hur hon har det på dagis och det kan kännas skönt. Lilla skruttan som om en månad idag blir två år. Sen jag fick barn så går tiden ännu fortare, de blir stora så fort. Bara jag som inte inte blir äldre..haha!

Ne, tisdag var det. Vi ses senare!
Kram


r

7 kommentarer:

 1. Åh, dte lät riktigt gott! Har gjort något liknande men utan grädden så denhär måste ju bli snäppet godare med grädde:)

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så gott det låter! Jordgubbar är ju aldrig fel i en dessert, sen innehåller de ju mycket järn oxå! :-)

  Nu är jag hemma sjukskriven minst 1 vecka.. Har varit på sjukhuset 2 ggr på 4 dagar så nu räcker det med det på ett tag tycker jag. Har inte haft så hårda värkar, bara milda, men de vill ändå stoppa dem så inget sätts igång nu, de vill att jag kommer över v 34 minst. Hille föddes ju i v34+5, högst överraskande då jag inte kände något förrän vattnet helt oväntat gick o vi befann oss då på en camping i Halmstad.. Vi styrde kosan hemåt o mot vårt sjukhus, när jag tyckte att värkarna började göra rejält ont efter någon halvtimme från det att vi kommit in var jag redan helt öppen o efter några timmar var han född.

  Jag är alltså lite rädd nu att inte känna av värkarna innan det är för sent för att stoppa så därför tar de in oss även om jag bara känner milda verkar.

  Förlåt för långt inlägg här, jag har alldeles för mkt tid om dagarna nu... :-)

  Kram från malin

  SvaraRadera
 3. Det receptet sparas i receptmappen. Låter jättegott!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Det där lät riktigt somrigt och det kan behövas nu ;-) Smaskens så gott!
  Ordet "kvartsamtal" verkar passé... det är kul med dom där samtalen, för det är så härligt att se dom alla lika höga och lika gamla, leka och kommunicera på sitt sätt (vi får ofta bilder/videoklipp mailade t oss)
  Ååååå no vi blir INTE äldre.. min lille blir två om en månad och fyra dagar ;-)

  Ha en fin dag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 5. Å så gott! Det hade min eländiga hals behövt nu känns det som:)
  Ha en fin kväll! Här vankas Bygglov!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 6. Å vad gott det låter .Tack för receptet .Ha det bäst .Kramar Rita

  SvaraRadera