tisdag 25 februari 2014

Bara gjort sig ett nytt bord

Nya bordet ja, som jag för längesedan släpade hem från mamma och pappas vind. Som hade stålben och en vit bordsskiva och jag såg potential i bordet om man gjorde något åt bordsskivan. Sen har det blivit stående tills jag kom hem med självhäftande marmorplast från Panduro förra veckan. Och så här gjorde jag:


Jag gjorde rent bordet ordentligt och eftersom bordet är bredare än rullen med marmorplasten så fick jag sätta två rader bredvid varandra. Men det gick att mönsterpassa rätt så bra och syns ingen skarv (om du nu inte ligger med näsan på bordet och bara för att hitta den;)). Och sen strök jag på lite i taget och drog ut den ordentligt med handen (använde också en slickepott som funkade rätt bra, man tager ju vad man haver) för att undvika bubblor. Det sista jag gjorde var att vika ned sidorna och få hörnen snygga som jag klippte och vek för att få snygga. I hallen på väggskåpet strök jag på plasten på en limfogskiva vi hade i garaget och det gick precis lika bra det med och ännu enkare när man slipper skarva.


Så tada! Ett fejkmarmorbord för ungefär en hundring (en rulle marmorplast kostar 66kr) och det gör sig väldigt fint i vardagsrummet.
(Ett tips om man inte har något bra bord som står och skräpar så blir Ikeas PS 2012 sideboard väldigt snyggt om man målar underredet och sätter dit marmorplast. Se här bara!)


God kväll:)

Slutade tidigt idag och det var fortfarande så skönt ute. Så där så jag kände att en skön hurtig pw hade varit något om jag inte haft en stor gravidmage som mer gör att skönaste gångstilen är lättare vaggning framåt i långsamt tempo..haha!  Men det var ljust och riktigt skönt ute! Vill inte tänka på att det fortfarande är februari och finns risk för en vinterperiod till.. Nej, nu kan det bli vår för har fått smak på det här med plusgrader, sol och fågelkvitter:) Vi var till syster efter jobbet så fick tejejerna leka och jag kunde mysa lite med Olle som sov i sin farmors knä hela besöket. Han är bara för snäll och nöjd den där lille killen alltså!

Och nu har jag strukit all ren tvätt... suck.. men så skönt när jag blev klar och vi ser nu bänken i tvättstugan igen:) Så nu tar jag kväller här i soffan!

Kram på er!
  


11 kommentarer:

 1. Jag måste ju bara tipsa om något som jag märkte fungerade bra när jag gick lös med panduroplast här hemma. Om man skulle få bubblor(det blir aaalltid bubblor) så ta en knappnål eller säkerhetsnål och tryck hål på bubblan, tryck med finger och vips så är bubblan borta :)

  Det blev super fint!

  Stor kram

  SvaraRadera
 2. Ojjj olalla wow så himla snyggt, passar perfekt i ert vardagsrum. Vilken super ide för en lite peng. Jag är imponerad =) och inspirerad. Duktiga du =)
  Kram/Linda

  SvaraRadera
 3. Hej vännen!

  Wow så snyggt det blev!
  Har ju sett skymtar av det tidigare:)
  Nu går huvudet på högvarv, vad kan jag använda marmorplast till? Kanske kan göra en bricka att ha på vårt soffbord... Det här måste funderas på:)
  Tack för detta supertips!:)

  Tycker också att våren kan stanna! Vilka härliga dagar vi haft:)

  Kram på dig

  SvaraRadera
 4. Snyggt! Jag har dekorplast hemma och har varit inne på en liknande tanke. Bra när man kan komma undan lite bättre än om du köpt ett marmorbord.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte väl att det var dekorplast, älskart! Ska oxå göra ett med sånt, måste bara bestämma vilket bord jag ska använda ;)

  Ha en fortsattfin kväll snygging!
  Kram, och tack för snälla komplimangen ;)
  Catta

  SvaraRadera
 6. Så himla fint!! Vi har ju dekorplast på stänkskivan i köket, så enkelt, billigt och snyggt diyprojekt :)
  Verkligen vårkänslor idag, underbart ute!! Men misströsta inte, du kommer ju få möjlighet att rulla barnvagn hela våren om du vill, vilken perfekt tid att vara föräldraledig på :) Kram kram

  SvaraRadera
 7. Så snyggt det blev. har gjort det på två bänkar o de har funkat. sen senast i typ förrgår på en bricka . tycker den blev mycket bättre =)

  Härligt med solen . älskar den !! kram kram

  SvaraRadera
 8. Ursnyggt!!!!
  Det är så roligt nu, alla får energi av solen och kreativiteten flödar:)
  Har vabbat idag, blir det i morgon med så här röjs en del när jag ändå är hemma.
  Ha de fint nu och va mysigt med fler kusiner!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 9. Men åh så snyggt det blev! Passade ju superfint hemma hos Er! Önskar dig en fin onsdag fina du! KRAM

  SvaraRadera
 10. Åh vad fint bordet blev, duktig du är :)
  Jag är på jakt efter nytt soffbord och kan för allt i världen inte bestämma mig.
  Vill ha ett vitt...funderar på ett fyrkantigt från Hay men i nästa sekund så vill jag absolut ha ett i trä (målat i vitt)...får fundera vidare helt enkelt.
  Ha en härlig dag!
  Vår i luften- tjohoooo!!

  SvaraRadera
 11. Schhnyyyggt!! :D
  Jag letar också efter billigt begagnat ikea bord med metallram att fix i ordning, fast det skulle bli vanlig vit skiva här tror jag.. enklast så :P

  Ser att du gosat bebis idag :)
  Det skulle lika väl kunnat varit er egna ju... snart dags. Spännande. Börjar det bli pirrigt än?

  Kram

  SvaraRadera