onsdag 19 mars 2014

Bara räkpasta med saffran





Tisdagens middag!

Igår blev det räkpasta med saffran till middag från Icas Matkasse. Tycker det är så skönt att få en matkasse varannan vecka där mat och recept finns för fem dagar. Denna rätt var jättesimpel att göra och mycket gott så här kommer receptet för 4 personer:)

1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök
580g räkor i lake
2 msk olivolja
1/2 g saffran
2 dl vispgrädde
2 dl lag från räkorna
salt och peppar
1 msk majsstärkelse
1/2 ask dill
250 g  körsärstomater

Koka pastan. Skala och hacka vitlöken. Ansa och strimla purjolöken. Låt räkorna rinna av men spara lagen. Värm olivoljan i en stekpanna och lägg i vitlök och purjolök och låt fräsa. Tillsätt mortlad eller smulad saffran och låt fräsa ytterligare någon minut. Häll på grädden och räklagen, krydda med salt och peppar och låt koka ihop i 4-5 minuter. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten, låt det koka några minuter. Hacka dillen och dela tomaterna. Vänd ned räkorna i såsen tillsammans med dill och tomater, värm utan att koka.

Bland sedan såsen med pastan och servera!



Önskar er en härlig onsdag så ses vi senare!
KRAM 


5 kommentarer:

  1. MM så gott!
    Ha en fin onsdag vännen!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Låter gott! Ser gott ut!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  3. Men det där såg ju inte super äckligt ut :) Jag funderar också på någon slags kasse, men så kommer jag alltid på hur tråkigt jag tycker att det är när någon säger åt mig vad jag ska laga och så lägger jag ner den tanken ett tag till.

    Tack för dina fina ord om mig och den vita skjortan! :)

    Ha en FABtastisk dag fina du! :)

    SvaraRadera
  4. Hej vännen!

    Men så gott!
    Det ska jag prova:kr

    Ha en bra dag!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Gud så gott...tack för tips. Kram Anette

    SvaraRadera