tisdag 11 mars 2014

Bara recept på princesstårta

Den här prinsesstårtan jag gjorde till Wilmas kalas blev jättegod så här kommer receptet om någon vill testa:)

Tårtbotten - en hög och fluffig en:)

4 stora ägg
2dl socker
1dl mjöl
1 dl potatismjöl
1tsk bakpulver

Vispa ägg och socker riktigt poröst. Jag lät bakmaskinen vispa ca 7-8 minuter så det blev riktigt fluffigt. Blanda sedan resten av ingredienserna och rör ned försiktigt i smeten till det precis blandat sig. Smörj en form och grädda i ca 35 min i 175 grader.

Receptet hittade jag här


Sedan fyllde jag den som en prinsesstårta a la Leila:)

1 sats vaniljkräm (och vill man inte göra egen så köper man som jag gjorde)
2 1/2 dl färska eller tinade hallon
1/2 dl socker
8 dl grädde
Marsipan att täcka med

Gör tårtbotten och vaniljkräm och låt de svalna. Vispa grädden fast och fluffig. Dela sedan tårtbotten i tre jämna skivor. Rör ihop hallon och socker och bred ut på första lagret. Blanda sedan 1 dl av grädden med vaniljkrämen och bred över hallonen. Lägg på nästa skica och bred ut resten av vanilj/grädd blandningen. Lägg på sista skivan och bred på resterande grädde och hela tårtan, forma det som en kupol. Täck över med marsipan. 

(Nästa gång ska jag köpa marsipan från stadens kondis då det från Ica inte räckte till utan jag fick skarva med vit. Så hög blev den alltså:))


Nu bär det iväg till jobb och dagis alldeles snart. Jag jobbar kortdag och det sägs att det ska bli soligt och varmt idag. Det hoppas vi på så hinner kanske jag och Wilma vara ute en sväng efter dagis:)

Ha en fin tisdag, ses senare!!
kram!
9 kommentarer:

 1. Hallon är nog den godaste fyllningen i tårtor.... lite syrligt som bryter av mot det söta!
  Så söt hon var lillan på sin cykel ;)

  Ha det så bra, PIllan

  SvaraRadera
 2. Åh de vore kul att testa! Har faktiskt aldrig gjort egen Princesstårta!

  Fin den var!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Alltid lika kul att kika in här! Fina, ljusa, inspirerande bilder och så glada, positiva inlägg! Härligt! Kram Bea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack snälla du!! Vad glad jag blev av din kommentar:) Du är så välkommen att kika in här!
   Kram och ha en fin dag!

   Radera
 4. Så fin prinsesstårta! Mina killars favorit men den jag gör brukar aldrig bli så hög.
  Supersnyggt i nya badrummet! Perfekt med två duschar när barnen är små, kram Suss

  SvaraRadera
 5. Det är så gott med tårta! Kanske jag ska göra en "prins tårta" till helgens kalasande!
  Ha en härlig tisdag
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 6. Fin tårta! Min erfarenhet av de färdiga marsipanlocken är att de är för små även för "normalhöga" tårtor. Nästa gång ska jag skära bort en kant på botten så diametern blir mindre, då kommer locket täcka hela:)

  SvaraRadera
 7. Ooo...Så vacker & gottit - Tack för receptet :)

  /Kram

  SvaraRadera
 8. Jag gillade ju det "skarvade", det hade du inte behövt avslöja! Ser ut som en prinsesskjol eller nåt ;)
  Men lovar du att det där receptet bli sådär fluffigt nu då? :D Jag misslyckas jämt så jag köper färdiga bottnar..

  Ett stort grattis till tösen såhär en hel vecka i efterskott!

  Kram

  SvaraRadera