söndag 27 april 2014

Bara ännu mer trädgårdsfix och ny färg på huset
Jag har ju den här sötnosen med mig när jag är ute och trädgårdsfixar. Som sköter sig perfekt och låter mig hinna med en hel del. Hon gnyr till när det är dags för mat eller om vagnen stått still lite väl länge. Och det är ju helt okej, en dos av Elsa behöver jag lite titt som tätt ändå:)

Så jag har hunnit måla pallkragar idag. Svarta blev de och med två stycken på höjden så blev det mycket snyggare än tidigare då jag bara hade en. Bara i med jord och sedan ska det odlas där i. Ska fylla en med jordgubbsplantor (som jag längtat efter att få ha egna jordgubbar i trädgården). Och de andra ska fyllas med dill, gräslök, rädisor, sallad och en massa annat gott.


På altan har jag mina kryddor än så länge. Ni vet den där doftexplosionen jag och Wilma planterade för ett tag sedan. De ska få flytta undan för andra gröna växter. Hoppas få med några hem i morgon när vi åker till storstan på lite shopping. Möblerna har åkt fram och parasollet och mattan och det är så skönt att ha altan färdig. Man får ju som ett "extrarum" att vara i om dagarna. Nu behöver vi snart tömma altan eftersom vi ska måla om huset men det gör jag så gärna för som jag väntat på att få pensla på ny färg på huset. Att bestämma färg är däremot inte alls jättelätt. Vi bor i ett vitt tegelhus och tittar nu på att hitta den rätt vita att måla träpanelen med. Någon som har erfarenhet av vita tegelhus med vit panel så tipsa oss gärna:) Finns hur många nyanser som helst!


Mattan på altan är från Rusta och parasollfoten är från Jysk. Två snygga köp till altan jag gjorde förra sommaren:)


Så jag har gjort det jag tror de flesta andra husägare gjort denna helg. Fixat hemma i trädgården. För det är ju det man gör all (nästan iaf) ledig tid på våren. Trädgårdsfixar. Och när man, eller jag iaf, väl börjar så vill jag bara fixa mer. Rensa bort, plantera nytt, sätta dit ramar i rabatten längs huset och lägga dit fin sten. Ja, finns ju hur mycket som helst. Men det är ju så roligt och nu har vi börjat i alla fall.

Med lite pallkragar, rensande i rabatter och snart också husmålning.
Våren har börjat på riktigt nu tror jag minsann.


Önskar er en fin kväll!!
KRAM2 kommentarer:

 1. Sicket sött trädgårdssällskap!

  Skulle nästan kunna kopiera inlägget rakt av, för här har det varit samma samma :) Trädgårdsfix deluxe och svarta pallkragar, check!

  Du får gärna berätta mera angående målningen av träpartierna på huset :) När det blir aktuellt alltså... Vi har också ett vitt tegelhus och träpanelen står inför ommålning... Men så var det de där med vit eller vit färg?? Lycka till i färgdjungeln! Hoppas du visar sedan vad ni bestämmer er för :)

  Trevlig start på nya veckan imorgon!
  Kram, Paula

  SvaraRadera
 2. Åh så idylliskt! jag längtar mig tossig efter ett hus, men vi hittar ju aldrig the one!

  SvaraRadera