måndag 28 april 2014

Bara en hortensiaFick med mig en hortensia hem idag och jag vet inte vilken det är i ordningen. Får dem aldrig att överleva särskilt länge. I somras köpte jag till och med en big one att ha på altan som jag planterade om i rhododendrojord för det tipsade plantagetanten mig om. Men icke, den dog den med efter ett litet tag. Så har ni några bra tips så dela gärna med er:)


Hej på er!

Efter en dag på ett shoppingcenter så är man rätt mör i kropp och knopp. Nog jagar man runt på en Trollungen (och hennes minst lika busiga kusin) allt men trevligt hade vi. Blev inte så mycket shoppat men fick med mig lite grönt till altan iaf.

Så nu är jag parkerad i soffan för en lugn och skön kväll.
Önskar er detsamma!

12 kommentarer:

 1. Vilken sommarkänsla! Och som vanligt helt underbara bilder.
  Ser att du försvunnit från min blogglista sen vi flyttade över till bloggportalen... måste genast lägga in dig!

  Kram
  Helen
  www.vitaestilo.se

  SvaraRadera
 2. Hortensior är så fina! Jag har inte heller lyckats få dem att överleva, men hörde för ett tag sen att man ska vattna ofta och lite. Ska man våga sig på en ny kanske...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej hej!
   Ja, det tipset har jag också fått från de flesta. Vattna ofta och låt den inte torka ut. Så nu vattnas det och jag tänker även duscha den emellanåt för nu ska den leva länge:)
   Kram

   Radera
 3. önskar mig också tips på att hålla en fin hortensia vid liv...
  dom är verkligen svåra att ta hand om.. men ska köpa mig en vid nästa tillfälle..

  hoppas allt är fint med er. kram

  SvaraRadera
 4. Hortensia är så vackert! Men jag har oxå svårt att hålla de vid liv....
  Mysigt med shoppingdag även om det inte är så lätt att handla ;) kram Suss

  SvaraRadera
 5. Hallå där!
  Åå vilka härliga dagar du har haft! Underbara bilder i alla inlägg jag missat..;)
  Hortensian får aldrig bli torr så häll på en liten skvätt varje dag om inte jorden känns blöt förstås.
  Ute vill den inte vara i solen. Då bränns bladen. Plantera den då gärna i en stor kruka så håller den fukten bättre..
  Kraaaaaam Katarina

  SvaraRadera
 6. hej igen sötis!
  det är bara om man beställt man får köpa dem för det priset v 19...:(
  Så du inte går o väntar o hoppas...
  Men har vi tur kommer det fler fina erbjudanden.
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 7. Jag är nog inne på min femtioelfte hortensia, fina är dom men de dör ganska fort här hemma med! Nu har jag två
  Halvvissna kanske ska jag flytta ut dom?! Och plantera om!
  Såg du "desperate housewives"
  När det gick??? Hur som mrs Bree hade hela framsidan full och det var ju så fint!
  Kram på dig
  Sandra

  Ps så läckra pallkragar vi har du och jag nu! Nu väntar jag på jord och finare grus att ha runt om

  SvaraRadera
 8. God morgon.
  Ja det ska bli skönt nu att gå hem framförallt då jag har så problem med den dumma pollen nu också & som gravid får man ju inte ta pollen medicin så lite tungt. Så bara det ska bli skönt att få vara hemma :) Men nu är det 2 veckor kvar så han kan ju titta ut när som helst så man får bara gå & vänta nu. Hur många veckor innan bf var det du gick hem?

  Hoppas du lyckas med din hortensia nu, bästa tipset som sagt att det ska alltid stå i vatten. Alltid lita vatten i krukan som den kan suga upp aldrig vatten direkt i jorden :)
  Men hortensia & liljor är mina favorit blommor & dom enda jag lyckats med hittills.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Har du tagit bort din blogg? Jag skulle klicka in mig men kom bara till en sida där det stod; bloggen är borttagen.. Hoppas allt är bra iaf och din pollen är hanterbar. Skönt att du är hemma och kan vila och samla mycket energi till det som väntar! Jag gick hem 2 veckor innan bf och hon tittade ut 4 dagar innan.

   Kramar fredrika

   Radera
 9. men åh jag vet! de är vackra som bara den (och fasligt dyra) men de överlever ju aaaaldrig! sjukt störigt!

  SvaraRadera
 10. Hortensia är så otroligt vackra, jag tror inte jag har ägt någon, måste ju införskaffa en kanske.
  Hoppas din dag har varit bra.
  Imorgon kör vi med på grillat på Valborg, men lite trist att det blivit kallare redan, jag upptäckte det idag när jag slutade att jag hade alldeles för lite kläder på mig, så jag frös massor, tur att jag spenderade den mesta tiden på buss på vägen hem.
  Ha en bra kväll
  Kram Linda

  SvaraRadera