fredag 18 april 2014

Bara fått börja plantera

Idag började vi planterandet. En smygstart skulle jag vilja säga då det inte vimlade av uteblommor där jag var i min lilla stad. Men vart några penseer, påskliljor och kryddväxter. Och kryddväxter vill jag köpa hur många som helst. Man kan tro jag har ett utekök där jag ska stå hela sommaren och göra egna marinader, dressingar och annat gott..haha! Vilket jag inte kommer göra men har jag inga hemma kan det ju inte bli något alls:) Så nu har jag bunkrat upp kryddväxter på köksbänken så det är doftchock där nu. En ljuvlig doftchock. Ni ska få se i ett annat inlägg:) 


Och till min hjälp hade jag min lilla planterare. Som tog på sig vuxenhandskar och öste jord som hon aldrig gjort annat. Överallt östes det utom i den stora vita krukan hon skulle ösa i. Och visst var det kul. Så där kittlande kul i henne. Lika kul som att springa efter pappa och hjälpa honom klippa gräset. Eller att på egen hand försöka blåsa bubblor som hon fick i påskpresent av sin farbror. Vilket slutar med att det är såpa på hela henne. "Oppsan ejsan" säger hon då och skrattar. Så obekymrad och helt oberörd av konsekvensen. Och det är bara så älskvärt. Lite såpa vad är väl det. När livet är så fantastiskt trivsamt och roligt hela tiden så vad gör väl det. 

Älskade unge. Vad du förgyller vår vardag.Hoppas ni haft en skön och fin långfredag och får en likadan kväll!

KRAMAR 
10 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Visst är det härligt att se sina barns lycka och glädje! Det slår det mesta!
  Här har firats min födelsedag, men det blev en hel del "strul" med både det ena och det andra ;) Men nu så sitter jag ner med ett glas bubbel och kopplar av ;) :)
  Glad påsk!
  Kram/Maria

  SvaraRadera
 2. En sådan söt planterare!

  SvaraRadera
 3. underbar planteringshjälp! Kram Pernilla

  SvaraRadera
 4. Härligt att börja plantera, vi ska väl med dra igång med det här hemma snart, men det blir nog i nästa vecka och sen måste jag komma på vad jag ska plantera i blomväg och kryddor och annat. Jag har 2 blomlådor det ska planteras i, 2 stora betong krukor och 2 något mindre krukor att plantera i. Sen har ju min kära sambo gjort en sådan där stor planteringslåda ( pallkrage ) som det ska planteras något i och där har jag inte en aning några förslag?
  Önskar dig en Glad Påsk
  Kram Linda

  SvaraRadera
 5. Härligt inlägg och en riktig glad liten tjej.
  Att plantera är ju jätteroligt och sånt sysslar även jag med.
  Nu ska jag kika vidare i din blogg åsso önskar jag dig en fortsatt fin helg och påsk!

  SvaraRadera
 6. Vilka ljuvliga bilder och där påminde du mig att jag med måste plantera..
  Men väntar tills ryggen och nacken är bättre.. Man de fina vädret gör så man vill på en gång.
  Hoppas att ni får en trevlig påskhelg. Kramar Jannice

  SvaraRadera
 7. Åh så härligt, och vilka underbara bilder på din fina stora tjej! Så lycklig hon ser ut =)

  Önskar dig och din familj en riktigt Glad Påsk!!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 8. Åh så härligt det ser ut! Det enda jag saknar här i stan, en trädgård!!! :)
  Glad Påsk på er! :)

  SvaraRadera
 9. Den där lilla Wilma alltså .) Huuur söt som helst!
  Hade gjort vad som helst för att kunna plantera lite jag också. Vi har ingen trädgård.. faktiskt inte heller någon balkong då vi bor i en vindsvåning. Men husplaner finns så då jäklar. Tills dess får jag väl passa på att njuta av att andra kan plantera :) Ha en fin fortsättning på påsken! Kram

  SvaraRadera
 10. Härligt! Underbara bilder! Nu ska jag också ut och njuta av det fina vädret!
  KRAM!
  Judita

  SvaraRadera