tisdag 15 april 2014

Bara ha två tjejer hemma
Min lilla tuffing som är så fin i väst och chinos!


Vi har supernära till lekparken. Bor precis bredvid den vilket ju är mycket populärt hos Wilma som smiter dit så fort hon får chansen. Och mamman jagar efter inte lika glad..haha!


Tjing på er!

Tisdag och jag såg att det redan var mitten april! Det går för fort nu. Tiden får gärna gå långsamt nu när vi har allt det här fina framför oss. Maj brukar vara en underbar månad när allt börjar blomma och då får tiden gärna stå nästan lite still emellanåt:) Eller hur?

Men idag ser vädret lite halvdant ut. Så jag hoppas Wilma ska nöja sig med en kortis till lekparken och gungan och sen vilja vara inne och fixa lite. Och Wilma som alltså ska vara hemma med mig och Elsa när jag är mammaledig, ni är många som undrat. Jag funderade inte på det så mycket eftersom jag tycker hon är så liten fortfarande så hennes dagisplats är uppsagd. Och det verkar passa henne bra och det känns viktigast:)


Men nu ska vi tag i badrumsbestyren och denna tisdag.
Ha en toppendag!
Kram

13 kommentarer:

 1. Naaaw lilla sötgroda..;)
  Nu fick jag flaschback till då min lilla loppa var 1 och vi bodde i radhus. Då rymde hon till lekparken så fort hon kom åt... Till o med innan hon kunde gå...hon kröp dit...sötungen..;)
  Mysigt att ha Wilma hemma också. Hon är ju så liten så hon nöjer sig med att leka med dig o kusinen o andra barn i närheten tror jag.
  det där med 15 timmar i veckan är nog viktigare att ha om barnet är lite större...eller om de verkligen är hyperaktiva.
  Jag hade storebror hemma då vår lillasyster kom. Han var ju bara 1½ och det skulle ju bara ha varit för min skull...hmm...förresten hade inte det där införts än då..haha... så man fick ju inte ha dem på dagis. Hur som helst så tyckte jag det var lättare att ha 2 än att ha en. Kanske för att han precis började pula lite mer själv och lilla hon var fullt nöjd med att sitta i babysittern och kika på storebror då han lekte..;)
  Ni kommer få en underbar vår o sommar. Snart kan du ta med kaffekoppen och sitta med bara ben där i lekparken..
  Ha en fin dag!
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 2. Så fiiiin hon var idag :-)

  Vi bor också nära en lekplats som man ser från huset och det har varit toppen! Nu kan hon gå dit själv och jag ser henne hemifrån. Det har också gjort att vi sluppit massa gungor, sandlådor m.m. på tomten ;-)

  Ja, det går i en rasande fart nu och allt det där härliga är framför oss! Hoppas det blir riktigt skönt väder i påsk också!!!

  Jag tycker det är jättemysigt att du har Wilma hemma. Hade hon varit äldre så hade hon nog behövt stimulansen och velat träffa kompisarna då de leker mer tillsammans, men passa på att njuta av dina tjejer för de är bara små en gång i livet!

  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Låter mysigt!

  Jag tycker mest att det är roligt att läsa om någon mer som ska ha syskonet hemma, då det som sagt inte känns så vanligt idag. Jag tror dock absolut att man kan tillgodose deras behov hemma. Min lille kille har alltid visat att han föredrar att vara hemma med mamma och pappa framför förskolan och han är ju så liten än. När de är så här små tror jag faktiskt att det är mer för förälderns skull än för barnets skull som man har förskoleplats. Men man gör ju det som känns bäst för sig och sin familj och det är nog inget barn som far illa av att vara på förskolan 15h/veckan, men jag känner som du. Det ska bli så mysigt att få massvis med tid även med min store i sommar och höst.

  Det är så härligt att ha hittat ytterligare en favoritblogg! Det händer inte så ofta.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ska bli roligt att ha Wilma hemma! Finns ju så mycket att göra med henne nu. Och hon är ju så liten och säger själv att hon vill vara hemma med mig. Lilla pluttan! Dagis hinner de gå på tillräckligt ändå. Men som du säger, det är bra man kan göra det som är bäst för sin familj!

   Vad glad jag blir att du tycker det!! Tack rar du:) Jag lägger till dig på listan så jag inte missar något hos dig:)
   Kram fredrika

   Radera
 4. Ser supermysigt ut!
  Riktigt härlig vårbild på Wilma vid gungorna i sina fina kläder.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Underbart & så sött ♡ ...
  /Kram

  SvaraRadera
 6. Åh, vad glad jag blir när jag läser att du har sagt upp förskoleplatsen för att Ha Wilma hemma, tänk om fler kunde tänka så. Jag arbetar själv som förskolelärare/montessoripedagog och jag ser att utvecklingen är skrämmande av att vilja vara med sina barn. Idag känns det ibland som att föräldrar inte orkar med sina barn, vill bara ha fler och fler timmar på förskolan, vill att dom ska vara på alla lov m.m. Tiden går ju så fort, barn under 3 år behöver inte vara på förskolan om de inte måste pga föräldrarnas arbete. Tids nog börjar arbetslivet för hela familjen och då finns ju inget val! Nej, föräldrar borde stressa mindre och bara ta till vara på dagarna med sina barn och njuta!
  Kram Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Monica!
   Det är så jag tänker och så fint att fler tycker så:) Wilma är så liten än så har det bäst med mig och Elsa. Och jag ser lika mycket fram emot att vara hemma med henne, finns så mycket att göra och upptäcka tillsammans med henne nu! Denna tid kommer aldrig tillbaka så försöker ta vara på den så mycket det går!

   Kram och ha en fin dag!
   Fredrika

   Radera
 7. Så fint att ni låter Wilma vara hemma med er! Jag och mina syskon har aldrig gått på dagis, mamma var hemma med oss och inte har vi lidit av det! Kusiner och kompisar finns ju att leka med, öppna förskolan mm. Bland det finaste man kan ge sina barn är sin tid och har man möjlighet så måste man ta chansen. Lyckliga ni, så många fina stunder ni har framför er! Kramar

  SvaraRadera
 8. Vad mysigt att ha båda hemma! Lika bra att njuta. Kram Stina

  SvaraRadera
 9. Låter så mysigt att få vara hemma så med sina hjärtan.
  Perfekt att bo så nära lekparken :).
  Ha det bra! Kram Jennifer

  SvaraRadera
 10. Jag blir alldeles varm i hjärtat när du skrivet att du kommer ha Wilma hemma! Att ni tar vara på tiden när de är små, det går ju så fort. Och jag är helt övertygad om att man kan tillgodose barnens behov precis lika bra, om inte bättre, hemma. Det är ju där de blir som allra mest sedda o känner sig som mest trygga! Underbart tycker jag, fler borde göra som du :)
  Stor kram

  SvaraRadera
 11. så härliga bilder, chinos e en favvis här hemma! så fint!

  SvaraRadera