onsdag 30 april 2014

Bara Valborg och 1 månad

Lilltussans hörna inne hos oss. Så det rosa kuddarna fick flytta dit, passar ju fint där det ändå sussar en liten prinsessa:)


Och idag blir hon 1 månad! Tänk att hon redan blivit det. Hon som kom i raketfart. Jag fick förlossningsvärkar vid 9 den morgonen och de satte igång i bra fart så strax efter 11 åkte vi in till BB då jag hade 1 - 1 1/2 min mellan värkarna. Och det var en bilresa då jag skrek och slet i inredningen typ varannan minut och konstaterade att jag minsann inte alls kom ihåg att det gjorde så här ont. Den lilla fjuttiga värktabletten hjälpte ju inte långt, så nog skrek jag allt. Det kan sambon intyga. Och när första krystvärken kom när vi nästan var framme, det här okontrollerbara krafterna som tar över en helt, så hinner jag tänka att hinner vi inte fram vill jag inte vara med längre. Men 11.55 skrivs vi in och jag slänger mig bokstavligen ned på sängen i en krystvärk och tre krystvärkar senare 12.10 ligger Elsa på mitt bröst:) Och denna gång upplevde jag det många pratar om. Jag glömde all den här vansinniga smärta på en gång och njöt bara av att hon var här. Kanske för att det var just andra förlossningen men också att det gick så fort och energin tog aldrig slut hos mig. Med Wilma. däremot. Då låg jag helt utmattad efter dygn av kämpande och undrade mest hur i helvete kvinnor kunde göra om det här. Vilket höll i sig i ett par veckor.

Så ett förmiddagspass blev det och visst gjorde det ont. Hujedamej så ont det gör. Helt sjukt ju! Det går inte att föreställa sig även fast jag gjort det förr. Men kan jag tänka mig att göra om det? Absolut. De är värt allt tusen gånger om!


Det här skulle ju bli ett kort morgoninlägg men det blev förlossningsberättelsen så
nu måste jag ta tag i denna Valborg här. En grå en och det är ju för trist när vi haft så fint väder i flera dagar men men, trevligt ska vi nog få ändå. En del förberedelse till kvällen har vi att göra idag så lika bra att sätta fart.

Önskar er en fin Valborg!!
KRAM


12 kommentarer:

 1. Visst är det värt det... Men min förlossning vill jag helst inte berätta om faktiskt.
  Trodde nästan vi skulle dö.. Men så har jag den finaste tjejja man ka ha. Bara sån stor stor kärlek!!
  Ha nu en riktigt fin Valborg!
  Kramar Anna

  SvaraRadera
 2. Men åååå nu rullar tårarna ner för mina kinder...det går ju inte!! Jag sitter ju på jobbet för tusan!!

  Så otroligt fin bild på lillsessan och hennes hörna är så fin.
  Å du...jag läste din kommentar innan jag åkte hemifrån och tänkte på dig din sötgroda på vägen till jobbet..;)

  DET ÄR KLART...att man måste få gnälla ibland....det ÄR jobbigt att vara småbarnsförälder ibland...jag vet det!
  Herregud ibland särskilt då man sovit dåligt fanns det ju noll tålamod och det är ju oftast då de passar på att vara extra jobbiga..
  Eller som då man gärna vill se ett speciellt tv-program...då de absolut inte vill sova....haha...jag minns det där...
  Det jag menade var mer att det kan vara en tröst att du en dag kommer sakna till o med det!
  Jag vill inte för nåt i världen byta ut mina tonnisar...var ålder har sin charm och det är rätt mysigt med stora barn också...men ibland önskar man att man kunde vrida klockan tillbaka...bara en liten stund. Vi fick ju barn rätt tidigt (jag var 23) så många av våra vänner har småbarn nu i stället... När vi ses så är det så många blandade känslor... En del av en skulle så gärna vilja vara där igen...medans en annan del av en trivs så himla bra med att få mer tid för sig själv o allt det där...;)
  Jag vill egentligen bara säga att ibland när det känns som man helst vill flytta o bara vara ensam... ta då några djupa andetag och försök se bilden framför dig hur just det minnet kommer vara om 15 år...då kommer du att le...tro mig....;)
  Kram fina du och ha en mysig Valborg...o hälsa Karlsson..;o)
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åhhh! Jag förstod precis vad du menade! Ibland vill man uttrycka så tydligt det bara går och ändå blir det kanske lite tokigt när man skriver kommentarerna.:) Jag kan tänka mig att att jag kommer sakna även det stunderna när barnen går en på nerverna (men ändå är sötast i hela världen) när de blivit tonåringar och hellre vill vara ute med kompisar än sitta hemma med mamman sin. Buuhuu, störtbölar ju bara jag tänker på det! Och samtidigt är den tiden också himla fin. Så känslor det är till sina barn och vi kan ju konstatera att de är det absolut finaste och viktigaste vi har<3
   Många kramar till dej!

   Radera
 3. Men va, redan en månad!! Jösses vad tiden går!
  Vilken fantastisk förlossning det låter som, minus det där onda då.. jag hade kunnat offra bägge mina armar för att få uppleva en naturlig förlossning, ok inte riktigt kanske, men nästan ;) Låg ju i 18 timmar med Valentin innan det blev urakut snitt utan bedövning.. Fick inte uppleva det där ljuvliga med att få sin bebis på bröstet då jag fick sövas, först ett dygn senare fick jag ha honom.
  Inez fick jag däremot upp på bröstet, även om det var snitt då med (får inte föda vaginalt tyvärr), och det var en underbar känsla.

  Vacker hon är din lilla, ja bägge dina tjejer såklart =)

  Ha en bra dag!
  Kram Catta

  SvaraRadera
 4. Oj det var verkligen en snabb förlossning men så skönt att ni iaf hann in och att allt gick bra. Jag börjar bli nervös över hur min förlossning ska börja och jag är så nervös över att det ska börja på natten när alla ligger och sover. Allt tar ju liksom lite längre tid nu.

  Hoppas ni får en jätte mysig valborg! Kramar

  SvaraRadera
 5. Åh, vad fin hon är din lilla flicka! Underbar bild!

  Tack för att du delar med dig av dina upplevelser från förlossningarna. Min första var också väldigt tuff, så jag är lite nervös för denna, men samtidigt vet man ju mer vad det handlar om denna gången. Man är ju förberedd på ett helt annat sätt. Som du skriver så är ju smärtan värt allt, man skulle kunna göra om det hur många ggr som helst för att få sina skatter.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Klickar in snabbt för att önska er en trevlig Valborg!

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastiskt söt prinsessa! Klart hon skall ha rosa kuddar <3 Ja tänk vad tiden går fort, mina killar är 16 och 24... ojojoj!

  Hoppas du får en fin valborg!

  Kram
  Helen

  SvaraRadera
 8. Att en månad kan gå så fort! Hoppas ni har en riktigt mysig Valborg :)

  SvaraRadera
 9. Åh, vad fin hon är. Grattis till söta Elsa. Många lyckokramar till er.

  SvaraRadera
 10. Åh wow!!! Vad häftigt återberättat :)
  Och hon är verkligen hur söt som helst. Och med den absolut sötaste sovhörnan dessutom. Värdig en liten prinsessa.

  SvaraRadera
 11. Redan en månad, tänk så fort tiden går,...jag vill bara stoppa tiden! Vår minsta prinsessa blir 2 månader på måndag, kan bara inte fatta det alltså. Härligt att förlossningen gick så fort med Elsa. Jag har haft snabba förlossningar med båda mina. Man håller med dit, så ont det gör. Man glömmer fort och precis som du skriver skrek jag nog också att jag minns inte att det gjorde så hör ont..man glömmer väldigt fort de där smärtorna. Men det är ju så värt det. Så häftigt att få uppleva, trots smärtan!

  Kram Emelie

  SvaraRadera