torsdag 15 maj 2014

Bara rabarberpajHej och välkommen in till "mini-Leila":)Min söta bakerska som höll till på sitt rum idag och bakade egen kaka. Så bjöd hon på "kaffe å kaka" sen inne vid sitt eget lilla bord. Gullhöna:)


Jag själv gjorde en rabarberpaj a la lchf:) 
Det är ju så tråkigt att hela tiden hoppa över fikat när man bestämt mig för att äta och träna rätt. Men eftersom jag är en gottegris men också envis som en gammal get när jag bestämt mig för att "komma i form" så får det bli "nyttiga" gottigheter lite då och då. Gottegrisen blir nöjd och jag har inte fuskat vad gäller det jag äter. Hur gott känns inte det:) Och den här är god, testa ska ni få se;) ( om det nu finns någon mer som valt bort den ruskigt goda smulpajen a la original:))


Tog receptet från den här fina tjejen men med en liten twist eftersom jag inte hade allt hemma.

Smulpaj med rabarber (och hallon)

6-7 rabarber
(jag hade även i hallon)
200g smör (och nu pratar vi riktigt smör;))
3dl mandelmjöl
1 dl kokos
0,75dl Stevi socker
1tsk vaniljpulver

Smörj en pajform och lägg i rabarbern som är delad i små bitar. Strö ev över lite Stevia socker. Smält smöret och rör i mandelmjöl, kokos, socker och vaniljpulver
Täck rabarbern med smuldegen.

Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 20 minuter.
Servera med vispad grädde!Och voila! Så fick jag något gott till kaffet och testpanelen som var här gav den gott betyg:)


Hej på er!

Vilken fin eftermiddag och kväll vi fick! Jättevarmt har vi haft det när solen varit framme så har varit ute hela eftermiddagen och altandörren har stått öppen till vi la Wilma och därmed tog kväll. Så skönt:) Och nu är vi så laddade för fredag som sak bjuda på ännu mer sooool och värme:)

Hoppas ni har en mysig kväll!
Ses imorgon, kramar!
4 kommentarer:

 1. Ha ha så söt hon är lilla Mini leila. jag är också sugen att testa den där pajen. det är bara det att jag vill ju så gärna ha smulpaj, men samtidigt gå ner i vikt. Inte så lätt. Visst var det skönt ute idag. Måste ju berätta att jag var och gjorde naglar i veckan och tjejen som gjorde dom läste din blogg. Hon kom ursprungligen från Abga men nu bosatt i öret.
  Kram Helena

  SvaraRadera
 2. men så underbart gott.. är själv sugen på plocka av rabarberna och göra en paj av det nu! :)

  SvaraRadera
 3. Rabarberpaj som är så gott. Jag provade Micael Bindefelds recept häromdagen. Försvinnande god. Kram Anita

  SvaraRadera