onsdag 25 juni 2014

Bara målat vitt golv


Har fått flera flera frågor om hur vi målat våra golv vita så nu ska jag berätta för er:) Vi rev ut alla golv när vi köpte huset och i sovrummen la vi in vanliga furugolv som vi sedan tvättade ordentligt. Och sedan grundade vi golven med grundfärg från Alcro och till täckfärgen använde vi Alcro Studio vit golvfärg som målades i tre lager. Det blev bra men man kommer ju aldrig ifrån att vitt är vitt och det kan bli märken och liknande som syns bättre på vitt golv än annat golv. Så därför passade jag nu på att måla på ett nytt lager i Elsas rum och det blev jättebra. Ny fin lyster och de märken som uppstått är puts väck. Så gör likadant i vårt sovrum eftersom det ändå är lite tomt på möbler sen jag sålde bort en hel del. Sovrummet kommer bli helt som nytt då ju när det är klart;)


Tjingeling på er!

Idag är ingen vanlig dag för det är systers födelsedag, hurra hurra hurra! Älskade lillasyster fyller år så vi ska kalasa för henne idag.  Men först ska jag stöka undan lite här hemma, ta hand om tråkig tvätt och passa på att plocka undan när tjejerna ändå sover. 

Ha en fin onsdag så ses vi snart igen!
Kram

4 kommentarer:

 1. Vita golv är SÅ snyggt! Vi har våra trappor målade helt i vitt och jag älskar det!

  SvaraRadera
 2. Hej hej duktiga lilla du..;)
  Ni har det så fint överallt.
  Vi skulle också behöva fräscha upp golven på övervåningen..men det får nog bli höstens projekt..;)
  du har en utmaning hos mig om du har lust..;)
  Mysigt med kalas..
  kram Katarina

  SvaraRadera
 3. Jag trodde ni hade något parkett vit-aktigt hos er?? men visst är det snyggt med vita målade golv! Vårt hus var nästan nybyggt när vi köpte det och i alla rum var det "ek-plastgolv" så tre av fyra sovrum har vi lagt furugolv och målat! Sista får bli till hösten! Sen har vi ekparkett i resten men min man är inte riktigt med på att måla över det ännu....

  Grattis till din syster!

  Kram Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har så rätt:) I kök och vardagsrum har vi vitaliserad ekparkett fårn kährs men i sovrummen är de furugolv som vi målar på nytt lager vit färg. Och det blir ju så fint, precis som du säger! Hmm, min man hade sagt samma sak med ekparketten men förstår att du nöter övertalning i det tysta nu;) Kram!!

   Radera