torsdag 19 juni 2014

Bara midsommarrecept





Nubberöra



Dillkräm till laxen

1 dl färskost
1 dl matyoghurt
1/2 tsk honung
finrivet skal av 1/2 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
1 kruka hackad dill
salt och peppar

Blanda färskost och yoghurt till en slät kräm. Tillsätt honung, citronskal och -juice samt dill. Smaka av med salt och peppar.


Örtsmör

Blanda 200 g smör med
1 msk finhackad chilifrukt (t.ex jalapeno)
2 msk finhackad vitlök
1 tsk dijonsenap
2 tsk finhackad persilja
2 tsk finhackad dill
2 tsk finhackad basilika

Lägg i frysen en liten stund så blir den enklare att om man vill ha den i bitar. Blir det över går det utmärkt att förvara i frysen till nästa gång den tas fram.


Sista minuten tips från mig:)

Regnet har fulkomligt öst ned hos oss. Så här har gjorts tre små vansinnigt goda och enkla recept att duka fram på buffén i morgon. Nubberöran finns risk att den är slut för så himla god var den:)

Kram

4 kommentarer:

  1. Älskar nubbesallad/röra och svängde ihop en innan jag gick till jobbet idag (så den får stå till sig riktigt)
    Jag ska jobba hela helgen men god mat ska jag minsann äta ändå ;)

    Glad Midsommar! Kram P

    SvaraRadera
  2. Gud vad gott det lät! Tack för tipset! Kram och glad midsommar! Pernilla

    SvaraRadera
  3. Åh vad mycket gott och vad fina bilder!
    Kram och ha en finfin midsommar.
    helena

    SvaraRadera
  4. Men så underbara recept du delar med dig... Låter otroligt gott. Hoppas ni får en fin midsommarhelg. Kram

    SvaraRadera