onsdag 18 juni 2014

Bara planera midsommar
Godmorgon!

Eller kanske lite mer godförmiddag;) I alla för för oss som varit igång sedan fem! Det är en pigg två-åring vi har. Däremot henne syster är en sjusovare. Inatt sov hon från halv åtta till halv sju i sin vagga! Och sen mat på det och sova igen till nio! Visst har jag sagt att vi fått en lyxbebis och ingen är gladare än mamman. Hoppas bara det håller i sig:)
Så jag och Wilma har haft morgonmys bara hon och jag. Med kaffe, melon, babar och några tidningar för mamman. Har kikat efter gottigheter till midsommar. Efter några midsomrar i vår sommarstuga kommer vi i år att fira på hemmaplan. Midsommarlunch hos mamma och pappa sedan tradionellt med med dans i parken (om vädret tillåter) och efter det en stooor midsommarbuffé hos syster. Med dem och ett par andra kompisar som vi nu planerar all mat med. Det är ju inte klokt vad mycket gott vi vill ha med. God sillsallad, syrrans goda laxtårta, goda ägghalvor, sommarsallad och så grillat med god ljummen potatissallad. Och mycket annat... mmm så gott det kommer bli. Allt toppas såklart med en smarrig jordgubbstårta och den här ska jag nog föreslå att vi gör. Låter supersmarrig.


Fina liljor av någon variant pryder bordet i vardagsrummet!


Melonbitar till kaffet är gott det :) 


Min morgonvy:)


Men nu ska jag sätta fart. Wilma har slocknat så ska passa på att stryka innan vi beger oss till syster och sen vidare till en fin vän för att kika på deras nya supersnygga uterum! Ni ska få se:)


Kram och ha en fin onsdag!12 kommentarer:

 1. Hej :)

  Nu var du inte dålig innan, på något vis(!) men vad duktig du blivit på att ta bilder det märks en klar skillnad i Hur du tar dem sedan en tid tillbaka. Och då vill jag minnas att du var iväg på fotokurs, visst? Lärde du dig något matnyttigt? Jag är lite halvsugen jag med på att släpa iväg mig på något men någonstans tänker jag att.. ja, det blir nog inte bättre än det här. det är ju bara inredning jag fotar. Men det är väl en hel vetenskap det där med fotandet, även om man bara fotar hemma :)

  Ha en fin dag!

  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åhhh så glad jag blir!! Så kul att det syns skillnad när jag nu ändå gått en kurs och nöter och nöter på den där kameran. Men fråga mig inte riktigt vad jag lärde mig för det är svårt att sätta fingret på. Men lite smått och gott som inställningen på kameran och hur man ska tänka när man tar bilden... Ja, lite flum, flum men så blev det ändå lite bättre än innan. Du är ju så duktig men är du sugen så gört, alltid får man med sig något!

   Kram

   Radera
 2. Tänkte med att dina bilder var otroligt fina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Vad glad jag blir. Det är ju så roligt så kul att det syns ibland också:)
   Kramar

   Radera
 3. Hej vännen!

  Nu blev jag sådär glad igen när jag kikade in här:) Vilken mysmorgon ni haft!
  Måste ju få fråga dig, har Wilma slutat på förskolan? Kan ju förstå om det är så eftersom dun syster är hemma med och Wilma är ju inte så stor än:) Så himla mysigt att få vara hemma med båda i så fall:)

  Jag har bokat rum på Park Astoria i Enköping. Det var de hotellet som vi skulle få rabatt på. Vore ju jättekul om du sov kvar med? Slippa köra hem sent och sen mumsa god hotellfrukost:)

  Ha en bra dag nu!

  Stor kram

  SvaraRadera
 4. Verkligen en lyxbebis som sover så mycket! Storasyster är ju piggare men mysigt att få ha egen tid med henne.
  Så fint ni fått det ute också, snygg matta på altanen, förmodar att det är en som klarar regn? Jag är sugen på en till vår altan, ser lite mer ombonat ut, kram Suss

  SvaraRadera
 5. Här ska det fixas till midsommar med, jag måste fixa idag och imorgon för sen jobbar jag midsommarafton 7-14 sen blir det hem till Andreas syster och fira.
  Men just för stunden så håller jag på med annat, nämligen rensa bland en massa saker som vi har lite här och där, sådant som står sen jag flyttade in 2012 och vi inte visste vart vi skulle göra av det, så nu måste det kollas igenom så man kan slänga onödiga ting
  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. Melon är både gott och nyttigt...varför tog inte jag det i stället för en jätte kanelbulle?!? Kram Anette

  SvaraRadera
 7. Visst är det underbart att slå upp ögonen kl 5! Snark! Väntar tills de blir tonåringar då
  Ska jag in med dammsugaren och väsnas lite på mornarna hehe

  I år, första gången på 9 år som vi inte har midsommar! Hela gänget ska mötas upp hos en av vännerna!
  Vi är närmre 35 st vuxna och barn så alla familjer tar med sitt egna att äta då
  Vi ses med fika korg vid stången och på kvällen det man själv vill äta! Det är enklast att rodda det så!

  Hoppas bara på strålande väder för det sägs komma regn, usch o fy!
  Kram Sandra

  SvaraRadera
 8. Vilken lyx att hon sover så länge. Hur gammal är hon nu? Kram

  SvaraRadera
 9. Hej fina du! Låter som att ni kommer få en toppenfin midsommar, hoppas bara att vädret inte visar sig från sin sämsta sida! KRAM

  SvaraRadera