onsdag 2 juli 2014

Bara växa så det knakar

I min pallkragar växer det så det knakar. Sallad, rädisor, dill, salladslök bl.a. och jag förstår inte riktigt hur jag ska hinna äta upp allt. Det är så gott som bara jag som äter sallad i denna familj så vill ni ha sallad vet ni var det finns;)


Även rabarbern (den lilla bladhögen ni ser högst upp)  som jag grävde upp hos syster för ett tag sedan och satte hos mig tog sig till slut efter att ha hängt och sett väldigt ledsen ut i början. Men nu har det kommit nya gröna blad så snart blir det rabarberpaj från egen skörd.


Så jag och Wilma plockar sallad och rädisor varje dag innan lunch nu. Och även fast Wilma inte äter så tycker hon det är roligt att vara med och se vad det blev av de små fröna hon slängde ned överallt i pallkragarna i våras.


Extra gott egen skörd:)Gokväll på er!


Vilken varm och skön sommardag vi haft! Efter att Elsa fått 3-månaderssprutan på bvc (som gick bra men nog sprutade krokodiltårarna allt..) så åkte vi till syster där Wilma och Ellen plaskat i lilla poolen hela eftermiddagen. Så skönt och vi kan ju hoppas att det vänt nu. 

Nu ska jag måla Wilmas golv. Vilket inte känns så lockande just nu men sista rummet att måla så bara att sätta fart så är vi klara med det till helgen. 


Kram på er så ses vi imorgon!


5 kommentarer:

 1. Här växte det också men så har rådjuren varit framme... det är en trio jag ser dom nästan varje dag!! Vackra kanske men dom äter allt!!
  Lille N är inte heller så förtjust i sallad!

  Hoppas värmen kommer till västkusten också...

  Kram Sandra

  SvaraRadera
 2. Ett tips är att ge bort som present när ni går bort. De brukar vara uppskattat! Vet hur det är. Man tror man hinner äta upp allt men de gör man inte ;) Kram

  SvaraRadera
 3. Så gott! Här äts större delen av salladen upp av dotterns kanin. Hon tycker det är gott. Vi vuxna äter också en del.
  Jag har sått minigurka i år- det ska bli väldigt spännande att se vad som händer med den.
  Ha en fin dag! Kram Stina

  SvaraRadera
 4. Så härligt! Det är ju så roligt - och gott - med det där man odlar själv!
  Och vilken go liten tjej....supersöt verkligen! Min lilla, som ju är lite större än din, tycker också det är superkul att själv gå ut och plocka bär eller grönsaker från vår lilla odling!
  Kram Jennica

  SvaraRadera
 5. Det är så lyxigt att kunna gå ut och plocka det som man själv har odlat tycker jag. Till nästa sommar får det bli mera sånt ;) Kram Hanna

  SvaraRadera