tisdag 12 augusti 2014

Bara rusta huset inför hösten

Vet inte hur mycket melon vi ätit denna sommar. Men så gott det är och Wilma skulle kunna leva på det. Ibland gäller det att gömma den längst in i kylen annars har vi en fight om det är med att äta melon till både mellis,  lunch och middag..


 Förmiddagen har tillbringats hemma med en elektriker som rustar utsidan av huset för den mörka tiden som kommer. Knappt en lampa sitter på huset som det är nu och har jag lärt mig något efter renoveringen av detta hus så är det att det är så viktigt med ljuskällor. Så nu blir det snygg och bra belysning på altan och framsidan. Och även på lite andra ställen på huset där vi tycker det behövs. Så lampor och vägguttag pekar ju ut lite här och var och får en en hel bra tips från elektrikern som kan det här betydligt bättre än mig. Huset blir ju så mycket trevligare att titta på när det börjar skymma och vi kommer se något när vi sitter ute om kvällarna. Bara det ju:) Sen när utsidan är klar har vi en del ljuskällor även inne som måste förbättras. Det är ju lätt glömma bort dem under sommaren då det är ljust men nu när det mörknar blir man påmind om det. Vet att jag läste någonstans att ett vardagsrum ska ha 6-8 ljuskällor. Det har jag ju inte som det är nu kan jag säga.. Så fler ljuskällor ska vi rusta huset för inför höstmörkret.


Nu iväg på fika hos min mormor och morfar!

Ses snart igen!9 kommentarer:

 1. Hej hej!
  men åå vad spännande! du måste fota sen å visa...å visst är det så..att man har för få ljuskällor....både ute och inne.
  va mysigt med dop i helgen jag håller tummarna för fint väder.
  å vad gullig Wilma är med melonen...hihi...var glad att det är melon och inte bullar hon vill äta hela tiden..;)
  Kram katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. För lite ljuskällor har vi överallt tror jag och det kommer märkas i höst om vi inte gör något nu:) Riktigt melonälskare ja, men somd du säger, bättre det än bullar..hihi!

   kramar!!

   Radera
 2. Oj, att ett vardagsrum skulle ha så många ljuskällor hade jag inte en aning om, här är det på sin höjd två fönsterlampor och en taklampa(som aldrig är tänd).
  Men det blir nog snyggt med lite utebelysning nu när vi går mot höst.

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur!! Ungefär så många ljuskällor har vi också. Och taklampan såklart släckt;) Det kommer bli snyggt tror jag, iaf mycket ljusare:)

   kramar

   Radera
 3. Vad spännande! Vi är på jakt efter ny utomhusbelysning men vi ska måla huset nästa år så vi måste nog avvakta tills dess.

  Älskar också vattenmelon och jag provade att göra smoothies på det också och det blev riktigt svalkande och gott!

  Kram Kristin
  Http://onlyfemale.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi väntade också tills vi målat om huset vilket vi gjorde i våras. Så nu ska det dit lampor så det syns också:)
   Åh, vad gott det lät med smoothies, det ska jag testa:)

   kram

   Radera
 4. Hej snygging!
  Alltså jag hinner inte med här, ni är så flitiga och du är så flitig bloggerska så jag hänger inte med i svängarna ;)
  Fint altanprojekt, i like! Du inspirerar mig så mycket =)

  Kram och mysig kväll,
  Catta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skyller på att jag är mammaledig och behöver göra något annat än bara vara det också..;)
   Tack fina du!! Så glad du gör mig:))

   Kramar!

   Radera
 5. Melon ätes massor här med.... Får aldrig nog ;)
  Kul att renovera huset.. Jag tror man aldrig blir färdig med sitt hus.
  Vi håller på hela tiden (ja,eller nu har de blivit lite paus för nu har vi bebis)... Kram

  SvaraRadera