fredag 5 september 2014

Bara bullbak

Bulldeg på jäsning denna förmiddag. Har haft jäst i kylen ett tag men inte kommit mig för så idag få solen stå åt sidan på förmiddag och vi är inne och bakar.


Traditionella bullar blir det. Men frångår receptet något genom att använda vit sirap istället för socker och har en en burk vaniljkesella. Tips från svägerskan som gör bullarna extra goda:)


Men sen då. Ja, då går vi ut. Funderar på att tvätta något fönster. Har fått ett husmorstips från svågern min som jag ska testa. Har ni några? Ibland blir ju fönstren så flammiga efter man tvättat dem hur mycket man än gnott och försökt dragit med skrapan ordentligt. Så riktiga husmorstips mottages gärna:)

Vi börjar där. Lite bullbak medan Wilma spelar "Ellens lotto" på golvet, trädgården och kanske något fönster som tvättas. Sen kommer nog lagom sambon hem och vi kan fika nybakta bullar och ta fredag på riktigt.


Ha en bra start på dagen!
Kram
7 kommentarer:

 1. Å så gott med nybakta bullar...!! :-) Men att jsut baka bullar tycker jag är såååå tråkigt, tyvärr;-)
  Men jag gillar att äta dem:)
  Å, nu blir jag så full i skratt.. här ska du få mitt bästa fönstertvättartips... Ha ha ha
  Jag lyfter luren och så ringer jag ett nummer, säger att jag är grymt petig och så bokar vi en tid.
  De kommer hit när vi jobbar, när vi kommer hem är fönstrena rena. Ja, det kommer en faktura, men det är det värt.
  Bästa lyxen för mig!!
  Ibland putsar jag vissa fönster själv, men aldrig de på glasverandan, det är som att plåga sig själv låååångsamt.
  Och då har jag bara diskmedel, en liten droppe gysingesåpa och sen använder jag raka och torkar överallt med en gammal kökshandduk.
  Lycka till! eller så slänger du dig bara platt på en solstol;-)
  Kraaam Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha!!! Det måste vara bästa tipset, alla gånger!!! Solstolen lockat men får bli när sambon kommer hem så han kan roa barnen.. Mohahaha:)
   Kraaam!!

   Radera
 2. Bullar är ju så gott och jag vill helst ha kardemumma i som jag stöter själv i morteln, det gillar jag bättre än kanelbullar. Mums!
  Jag putsar fönster med Yes diskmedel, raka och eftertorkar med mirakeltrasa. Jag tycker det blir rätt okej om man lyckas föra rakan fram och tillbaka utan att släppa, alltså i runda rörelser från början till slut - då blir det inga ränder. Jag har funderat på att köpa en Kärcher fönstertvätt, vad tror du om det?
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här är det mest varniljbullar som bakas men en och annan kanelbulle också. Kardemumma ska jag testa nästa gång, tack fr tipset.)
   Har en Kärcher fönstertvätt men tycker ändå det bli ränder.. Men får se efter era tips, dem har jag inte testat så dem och Kärcher borde ju göra susen:)
   Ha en fin fredag, kramar!

   Radera
 3. Knyckla i hop en gammal dagstidning och putsa med efteråt. Superfint! Jobbade i blomsteraffär många år och putsade alltid alla kylar och fönster så. Blir utmärkt utan ränder och fläckar! Trevlig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aldrig hört det tipset men ska testa! Tack:))
   Detsamma till dig!

   Radera
 4. Mums med bullar. Recept tack! 😊 Ha en fin helg! Kram

  SvaraRadera