lördag 6 september 2014

Bara bullrecept





Det var några som ville ha recept på bullarna vi bakade igår, så här kommer det.


50 g jäst
150 g smör el margarin
5dl mjölk
1 1/2 dl vit sirap
1 tsk salt
1 brk vaniljkesella
15 dl vetemjöl

smör
varniljsocker
1 ägg till pensling
pärlsocker



Dela sönder jästen
Smält margarinet och tillsätt mjölken och låt blandningen bli fingervarmt. Häll över jästen och rör om så jästen löses upp.
Ha i salt, vit sirap och kesella och sedan 2/3 av mjölet och arbeta degen i ett par minuter så det blir slät och smidig. Tillsätt ev mer mjöl man spara lite till utbakningen. Jag brukar låta degen vara lite lite kladdig så blir bullarna saftigare.

Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.


Lägg ut degen på mjölad arbetsbänk och knåda den. Dela upp degen i mindre delar som kavlas ut. Rör samman ingredienserna till fyllningen (jag använde lika delar smör och vaniljsocker. Snåla inte:)) och bre ut.



Rulla ihop och skär i bitar. Ställ dem på en plåt med bakplåtspapper (eller i pappersformar) och låt jäsa övertäckta ca 20 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i 225 grader ca 8 minuter eller tills de fått fin färg.


Ät en ljummen nygräddad bullen med ett glas mjölk till. 
Mmm:) 



Hur mår denna lördag och vad har ni för planer?
Här ska ni målarkläderna på nu så blir en snabb kik in till er denna förmiddag.


Men vi ses snart igen, ha det bra till dess!

Kramar


8 kommentarer:

  1. Låter värt att testas:) jag har återigen bakat en paj efter ditt recept (knäckig rabarberpaj) fast denna gång med äpple och kanel. Helt klart mitt bästa paj-recept!! Ha en fin lördag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, goda blir det:)
      Så gott det lät med äpple och kanel i "knäckpajen", det ska jag testa! För den pajen är klart godast ja:) Tack för tipset!
      Trevlig kväll!!

      Radera
  2. Idag blir det ett efterlängtat besök hos frissan! Ska klippa och slinga håret, skönt!
    Sen tror jag det blir lite trädgårdsfixande, sommaren kom ju tillbaka! :)
    Kram Jennica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men åh så skönt att gå till frissan! Det borde jag gjort för längesen. Har äntligen bokat tid nu så snart är det min tur också:)
      Ja, visst är det sommar och skön tid för trädgårdsfix:) Hoppas dagen varit bra!
      Kram fredrika

      Radera
  3. Duktig tjej som är med och bakar... Å,bullarna såg ju hur goda som helst ut... Kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, kul tycker hon det är iaf:)) Kram och ha en fin kväll!
      Kram fredrika

      Radera
  4. åh det blir för mig att baka bullar i morgon minsann. Tack för inspo! Ha en fin helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lite så:) Det är så gott men nybakat så gör du rätt i!!
      Fin kväll till dig, kramar!

      Radera