söndag 21 september 2014

Bara söndagsfikat

Mitt i allt fix denna söndag kom fina vänner till oss på fika och vad är godare att slänga ihop än en klassisk kladdkaka då? Yummie så gott säger jag! Och bakas det kladdkaka i det här huset så är det sambon som står för bakeriet:)Sötrumpan:)


Och det var den här fina tösen, Hilma, som var här och hälsade på oss med sina föräldrar. De bor i Stockholm och det går alldeles för lång tid mellan gångerna vi ses. Men så mysigt och roligt när det väl blir av. 


Hilma är två månader äldre än Elsa men vilken skillnad det gör när de är så här små. Hilma kändes mycket äldre än Elsa. Men däremot håller nog vår lilla (eller stora;)) knubbis samma viktklass..haha! Så mjuk och go att man vill äta upp henne:)


Gokväller!

Det fullkomligt öser ned där jag bor. Har gjort hela dagen så det har varit en mysig eftermiddag här inne  med många tända ljus medan vi byggt ihop soffor och fikat med vänner. Bra kombo enligt mig:)  Sofforna är på plats och jag är så nöjd. Hyllprojektet är däremot inte klart. Ikeas vita populära konsoller Ekby stilig lyser fortfarande med sin frånvaro på varuhusen så fick bli träfärgade från Biltema som nu är målade på ena sidan. Så har bara andra sidan kvar på de 18 stycken som behövs till det lilla projektet..haha. Men det ska bli av ikväll så vi får upp det på väggen i morgon (och ska ge er en glimt av det också då). Och tror det kommer bli så bra ihop med sofforna. Nu när vi äntligen har två rum att umgås i vill jag ha det ena som ett mysigt tv/all -rum och det andra mer som ett finrum. Lite gammalt tänk kanske men jag är uppvuxen så och jag kommer ihåg när vi hela familjen på fredagar lagade trerätters och dukade och umgicks i finrummet. Så mysigt (och säkert ett sätt av mina föräldrar att lära oss lite vett och etikett..haha) och kommer ihåg att jag tyckte om när vi gjorde det. Nu har vi inget matrum och det får nog vänta för det kräver ett nytt hus eftersom det är slut på rum i det här huset nu. Och inte kommer finrummet att vara stängt i veckorna heller men ändå. Ni kanske förstår, det är den där känslan jag vill åt.  Den där helgkänslan som skiljer sig från vardagen och gärna får märkas av här hemma också.


Nu får jag sluta babbla här, jag har 18 konsoller som behöver målas:)

Hoppas ni har en skön kväll!
Kramar
9 kommentarer:

 1. Vad spännande med nytt! Ska bli kul att få se bit för bit! Vet du, jag undrar om jag kan få be om ett "önskeinlägg"? Vi är på gång med att göra en garderobslösning i ett av våra rum och det finns så mycket att välja på och så mycket man behöver tänka på så jag blir alldeles snurrig. Har inte ni en walk-in-closet? Skulle inte du kunna fota hela er lösning så jag kan få lite tips och idéer? Har för mig jag sett det i bloggen tidigare men kan inte hitta inlägget. Stor kram och kämpa på med målningen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jossan!
   Ja, klart du får be om det, jättekul bara! Visar hela lösningen i veckan och ger tips på vad är nöjda med och vad vi också missat:) Så om någon dag så kommer det!
   Kramar och hoppas du mår bra!!

   Radera
 2. Hej!
  Åh vad gott med kladdkaka! Spännande med projekt o måla är ju kul!
  Hoppas få se lite sen då det blir klart!
  Jag såg en så fin grå matta i tidigare inlägg, vart kommer den ifrån om man får fråga?

  Ha en fin vecka!
  K R A M
  Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta!
   Supergott är det ju, och speciellt när man slipper baka den själv;) Om du menar den stora grå mattan som låg i vardagsrummet så är den från mattbolaget i Västerås. Men köpt för flera år sedan.. Jättenöjd med den eftersom den är så stor och har en fin grå färg:)

   Kramar till dig!!

   Radera
 3. Spännande!
  Ser fram emot det färdiga resultatet sen:)

  Kram Susanne

  SvaraRadera
 4. Kladdkaka är aldrig fel, enkelt och hur gott som helst - min favorit :-)
  Ja, nu har höstrusket slagit till och hela veckan verkar bli svalare och ruggig...
  Vad spännande med ert projekt, ska bli så kul att se resultatet!
  Ha en fin dag, kram!

  SvaraRadera
 5. God morgon
  Vill passa på att önska dig en härlig start på nya veckan.
  Jag har ju tillbringat hela helgen med att jobba och ska även iväg idag på ett jobb pass, men imorgon är jag ledig och det känns skönt faktiskt.
  Här är det riktigt trist väder med en massa blåst och regn, ja nu känns det verkligen som höst, men man ska ju inte klaga för hur härliga dagar har vi inte haft.
  Ha en fin dag
  Kram Linda

  SvaraRadera
 6. Oj vad gott. Nu blev jag jättesugen på kladdkaka. Vilken tur du har som har en sambo som bakar. Det sitter långt inne hos min karl hehe.
  Kram Josefin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, supergott är det! Och ännu godare när sambon bakar den…haha!
   Kramar

   Radera