onsdag 8 oktober 2014

Bara den sega kakanDen sega kakan ja. Busenkel och barnsligt god:) Wilma som annars inte gärna äter de mjuka kakorna utan heller tuggar på sina kex tyckte dessa var supergoda.


200 gram smält smör
6dl socker
4 ägg
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker (kan även göras med kakao)

Smält smöret och bland sedan ned de övriga ingredienserna i kastrullen. Bred ut smeten på långpanna (som är smord alt ha bakplåtspapper). 
Och nu kan man ju ha i lite allt möjligt gott, eller typ det som finns hemma. Jag hade över hallon (blåbär, äpplen, rabarber är också gott) som man kan toppa med mandelspån om man vill. Det är också mumisgt att stoppa i chokladbitar.

Grädda sedan kakan i 175 grader i 30 minuter. Låt svalna och lyft sedan ur kakan ur långpannan och skär i rutor.

Busenkelt eller hur?

  
I min receptbok heter denna kaka "lenas sega kaka" då jag fått receptet från min svägerskas lillasyster. Systrarna som kan det där med bakverk:)


Hej vänner!

Sitter uppkrupen i soffan under filten och gluttar lite på bönderna. Lyckades slå ihjäl hela eftermiddagen i storstan. Inte helt smärtfritt (luncha på ett litet Mc Donalds har vi lärt oss att vi inte gör om, smått kaos. Tänk att fyra barn kan kännas och låta som åtta stycken ibland) men lyckades underhålla barnen på de lekhörnor som fanns medan den ena av oss sprang runt och uträttade lite ärenden. Fick med mig nya soffben hem och en ny foundation som jag tror jag kommer trivas med. Återkommer efter att testat den några dagar.

Nu ska jag plocka undan lite här och vänta in sambon som snart kommer hem från lite jobb!

Hoppas ni har en bra kväll!
Kramar

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Men tänk denna enkla kaka kanske till och med jag kan göra! ;)
  Jag som inte är så bra på mat & bak hi hi

  Ha det gott!

  Kram
  Lotta

  SvaraRadera
 2. Den kakan ser jättegod ut! ;)

  Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Ser jättegott ut :) Perfekt fika när det är så ruggigt ute att man bara vill vara inne och mysa. Kramen

  SvaraRadera