söndag 19 oktober 2014

Bara laxpaj



Jag gjorde ju en supergod laxpaj i går och här kommer receptet som jag hittade hos jennysmatblogg. Den bloggen hittar ni här


Laxpaj med romsås

Pajdeg
3dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gram smör
3 msk kallt vatten

Fyllning
1 näve babyspenat
300gram varmrökt lax
2 finhackade vårlök (hade inte jag hemma så tog röd lök)
2 dl riven västerbottenost eller annan valfri ost
3 dl creme fraiche
3 ägg
1 msk finklippt dill
salt och peppar

Såsen
1 1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl creme fraiche
1 burk med röd kaviar (jag tog en halv, tyckte det räckte)
1 1/2 dl färdigskalade räkor
salt och peppar




Ställ ugnen på 200 grader och arbeta ihop degen och tryck ut i formen. Nagga med en gaffel och sedan in i ugnen och förgrädda 10 minuter. 
Smörstek löken mjuk och fördela under tiden babyspenat och lax i formen. Ha över löken när den är klar. Vispa sedan ägg, crème fraiche, ost, dill och lite salt och peppar. Häll detta över fyllningen och ställ sedan mitt i ugnen 20 - 30 minuter till stanningen stannat och den fått gyllene färg. 

Blanda ihop romsåsen under tiden pajen är i ungen och servera den och en god sallad till pajen! 

Smaklig måltid!

(och smakade ju nästa ännu bättre så här till lunch dagen efter:))


4 kommentarer:

  1. det där lät verkligen supergott, kanske man skulle göra en paj ikväll.
    Kram Ing-Britt

    SvaraRadera
  2. Ser verkligen jättegott ut! Alla mattips är så välkomna för idétorkan är på max här.

    Kram Josefin

    SvaraRadera
  3. Den pajen är jättegod men jag brukar byta till shalottenlök samt byta ett ägg mot cantadou färskost med pepparrot.. Har enbart vispad creme fraiche, röd rom, dill o lite lite rödlök i såsen;) blir såååå gott o känns lyxigt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lät som jättegoda tips, måste jag testa nästa gång. För den här pajen kommer göra igen:) Tack!!
      Ha en bra dag!
      /fredrika

      Radera