måndag 27 oktober 2014

Bara marängspöken
Det blev lite halloweenpyssel i lördags. Och finns ingen bättre att ha hos sig än Issa då. Hon är helt fantastisk (och tålmodig) vad gäller pyssel i stort som smått. Så det var hon som mest gjorde dem;) 


De små? Jo, det tyckte det var helfestligt att vi gjorde spöken men ägnade mest tid till att slicka ur skålen:)Och så här igår, dagen efter det gjordes, så hade det blivit lite trötta och hängiga haha,  men fortfarande väldigt sega och goda. 

Och hur gör man?

Jo till ca 40 stycken så behövs;

1 dl (ca 3 ägg) äggvita
2 dl socker

Koka upp vatten i en kastrull. Vispa äggvita och socker i en skål som står ovanpå det kokande vattnet, det blir som ett vattenbad. Vispa med elvisp tills sockerkristallerna smält, det tar 5 - 10 minuter och det blir en vit  tjock och fluffig massa som är glansig och fin. Spritsa ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Till ögon använde vi silverkulor men går också att smälta choklad som duttas på. Sätt in plåten längst ned i ugnen 125 grader i cirka 30 - 40 minuter. 

Mycket enkelt och uppskattat halloweenpyssel var det iaf hos de små:)


Godmorgon vänner!

Måndag och sista veckan i oktober. Jisses så fort det gick, hängde som vanligt inte riktigt med men tittar jag ut så kan jag ändå konstatera att hösten inte riktigt är lika färgglad och härlig som får några veckor sedan. Utan mer närmar sig novemberrusk. Jag skulle ju föredra att det blev snö snart istället men att vi får vinterland redan snart är väl inte så troligt utan vi får nog beta av novemberusket först. Men än var det ju bara oktober, och måndag och jag hoppas det iaf är uppehåll idag, men burr… ser inte riktigt ut så nu men skulle vilja komma ut och rasta barnen (eller Wilma rättare sagt) lite grann. Vi får se, vi börjar med att slå på en kanna kaffe och ta frukost.

Vi ses snart igen, ha det bra till dess!
Kramar 


1 kommentar:

  1. danke für die bilder und inspirationen!!! liebe grüße und einen schönen mittwoch von angie aus deutschland

    SvaraRadera