lördag 1 november 2014

Bara Carnita TacoJag gjorde Carnita Taco till middag igårkväll och det är bara så gott! Blev bjuden på det hos syrran för längesen men  sen glömt bort rätten. Nu är jag nog typ sist med att laga de själv men vad gör det, det är fortfarande lika gott. Och visst är det långkok men så mysigt och gott det doftade här hemma igår när den småputtrade på spisen. Och fortfarande enkelt att laga.


Carnita taco 4 portioner

1 kg fläskkarré
2 msk kryddmix
1 lime
1 apelsin
1 msk kinesisk soja
1 tsk spiskummin
5 vitlöksklyftor
1/2 - 1 l coca cola

Kryddmix

3 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk vitpeppar
1 msk vitlökspulver
1 msk chilipulver
1 msk torkad oregano
1 msk salt

Skär köttet i små bitar och massera in kryddblandningen och spiskummin. Pressa över lime- och apelsinsaft och häll över sojan. Ha i finhackad vitlök och blanda allt noga. Låt marinaden stå minst en timma men gärna längre. Jag gjorde marinaden kvällen innan så fick stå ett bra tag och gotta till sig.  

Ta upp köttet och stek på hög värme i en gryta, häll över marinden som blev kvar. Häll över coca cola så det täcker köttet och låt småkoka i minst två timmar under lock. Fyll på med coca cola vartefter den kokar ner. Finfördela köttet i små trådiga bitar när vätskan kokat bort på slutet.

Mangosalsa

Tärnad mango av två mangofrukter (jag köpte fryst som är tränad)
1/2 kruka koriander
1 -2 pressad limesaft
1 liten bit finhackad chili (habanerchili i receptet jag gjorde från men den är jättestark så valde vanlig)
1/2 tsk salt


Serverade även guacamole, riven ost, gräddfil, inlgad rödlök (som är så gott!) och tortilla bröd till denna taco.


Receptet tog jag från härifrån och ni måste bara testa det här!Hej vänner!

Så grått och regnigt vi har det idag. Kommer aldrig bli ljust tror jag. Så vi har ätit långfrukost som sen gick över i fika. En sådan förmiddag helt enkelt. Lite slöa också efter en mycket trevlig fredagskväll som blev lite sen vilket inte våra tjejer tog någon hänsyn till i morse…haha!
Men nu ska jag göra mig i ordning för att snart möta upp rara Sofi som hälsar på min lilla stad idag!


Kram på er och ha bra lördag! 


12 kommentarer:

 1. Men alltså, cola i maten? Haha är inte det jättekonstigt eller är det bara jag som är trög och tänker konstigt? Haha =) är ju massa socker i också, men det kanske är gott? Uppenbarligen eftersom du gillar det ;) hihi. Glad lördag goding!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men jaa! Köttet kokas i cola:) Det är sant..haha! Jättekontstig och jättesockrigt men jättegott!!
   Hoppas du har en riktigt bra kväll!
   Kram fredrika

   Radera
 2. Varför är dina vänner aldrig med på några bilder?? Återigen enbart ett uppdukat bord till 4 personer. Vill dom inte vara med? Isåfall går det ju ta bilder på avstånd utan att personerna går att identifiera. Jag har frågat om det tidigare men inte fått svar. Får se om det dyker upp någon bild på "Sofi" längre fram.

  Trevlig Lördagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag har svarat på kommentaren du lämnat om detta tidigare men såg den några dagar senare så du kanske missat det. Men jag tar det igen.. Ofta kan bilderna tas innan vännerna kommer eller innan de slagit sig ned av enkla anledningar som att gästerna inte känner sig bekväma om jag ska sitta och klicka med kameran eller så tycker jag helt enkelt att det är skönt att lägga bort den och istället bara få umgås och ägna mig åt mina vänner. Karin och Douglas som var med i fredags har synts till tidigare i bloggen och Sofi kan du klicka dig till via hennes kommentar här nedan om du är nyfiken.

   Trevlig kväll!
   /Fredrika

   Radera
 3. Hej vännen!

  Tack för idag! Så himla mysigt det var att ses!
  Det får vi göra om snart:)

  Ha nu en riktigt mysig kväll!

  Kram fina du!

  SvaraRadera
 4. Mmmm vad gott det låter! Det där receptet måste jag ta och testa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättegott, tycker verkligen du ska testa!!
   (En annan sak, mina kommentarer verkar inte synas hos dig, är rädd det fastnar i ditt spamfilter (morr). Men hoppas du haft en skön lördag och ni åt en god trerätters:))

   Kram fredrika

   Radera
 5. Det där lät ju riktigt gott! Det måste jag testa. Ha en fin lördagskväll! Kram Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättejättegott:) Så tycker absolut du ska testa!
   Kram fredrika

   Radera
 6. Har haft fullt upp med att hjälpa en kund med att flytta sin blogg och anpassa nytt tema för bloggen så jag har inte hunnit kika in här. Har bara scrollat ned och som vanligt är det alltid fina bilder från ett vackert hem.

  Receptet du bjuder på idag sparas i receptmappen på min dator.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 7. Ok det är bara något jag undrat om eftersom det oftast bara är "tomma bord" & här var maten framdukad så då tog jag förgivet att gästerna var där. Jag tycker som skrivet jättemycket om din blogg men den blir inte lika "levande" som många andras när man inte så ofta får skymta dom personerna du skriver om förutom din syster & hennes barn. Menmen tack för svaret och jag ska prova ditt recept för det lät jättegott =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig och uppskattar din respons på min blogg. Blir också jätteglad att du tycker om att kika in här:) Ska försöka bli bättre på att kliva utanför "my comfort zone" för visst kan jag hålla med dig att bloggen blir mer levande då.
   Jag hoppas du provar receptet för det är jättegott! Hoppas du haft en skön kväll!!
   Kram fredrika

   Radera