måndag 3 november 2014

Bara ett rosa tillbehör




Måndagslunch i form av fetaostbiffar från igår. 


Vet inte om ni kommer ihåg att jag gjorde inlagd rödlök till Carnita Tacon i fredags. Har aldrig ätit förut men yummie så gott! Och precis lika gott till biffarna idag. (Ska testa till egna hamburgare nästa gång vi gör det för tror det passar gott till det med.) Rätt likt inlagd gurka vilket jag heller aldrig gjort eftersom jag alltid trott att det ska vara krångligt men nope. Busenkelt.

3 rödlökar
2 dl ättikssprit
1 dl vatten
2 1/2 dl socker
3 msk salt. (i receptet stod det 1/2 dl man jag tyckte det räckte med 3 msk)

Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Koka upp ättikssprit, vatten, socker och salt i en kastrull. Häll lagen över rödlöken. Lät svalna och ställ i kylen minst 24 timmar.

Gotti och knallrosa så även en fin färgklick på bordet. Det sägs ju att även ögat ska mättas vid måltiden;)



Ett tillbehörstips denna måndag:)

Vi hörs snart igen!



1 kommentar:

  1. Jag brukar göra så att jag lägger tunt skivad rödlök med rödvinsvinäger och socker och låter det dra några minuter för att sedan servera med vattenmelon, fetaost, oliver och bladspenat. Rödlöken blir verkligen supergod och lite söt i smaken.

    Kram Linda

    SvaraRadera