torsdag 4 december 2014

Bara chokladfudge
Chokladfudge

1, 5 dl socker
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
3 msk smör
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad (med smak om du vill variera, jag tänkte tests sea salt nästa gång:)

Koka upp alla ingredienser i tjockbottnad kastrull och låt sedan småkoka i 20-30 minuter. Gör ett kulprov (häll en klick kola i kallt vatten, det ska inte gå att forma till en boll men den ska bli fast i vattnet) för att se om kolan är färdig. När en är färdig så tag av kastrullen från plattan och rör ned chokladen i bitar så att den smälter och smeten blir jämn. Häll upp smeten i en bakpappersklädd avlång bakform. Låt kallna och skär sedan bitar. 

Recept hittade jag hos Bakverk och fikastunder


Och nu så äter jag några fudge (som blev såå goda) och kikar på Ernst. Lite härlig julstämning över det:) Kikar ni?

Hoppas ni har en bra kväll!
KRAM5 kommentarer:

 1. Så smaskiga fudgekolor! Vi brukar inte göra så mycket julgodis, men det låter ju jättegott så jag kanske provar...!
  Jag kollade inte på Ernst igår, var det bra? Mina favoriter var på grannkanalen i Roomservice. Mija är ju så duktig och igår blev huset klart. Har du sett programmet?
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättegoda fudgekolor:) Ernst tycker jag alltid är lite mysig och var ett bra program i torsdag men håller med, Roomservice är också en favorit och har sett alla avsnitt förutom i torsdags då så tänkte se igen det imorgon. Så duktiga alla tre!!
   Hoppas du har en bra lördag!
   Kram kram

   Radera
 2. Precis som Erika här ovan så tittade jag på Roomservice, det huset de gjorde blev ju fantastiskt snyggt! Men lite zappande i pauserna blev det! Gjorde kolorna förra året med turkisk peppar, det blev supergott, om man gillar saltlakrits.. Ha en fin helg! Å tack för en fin blogg, är ofta in här, är dock sämre på att kommentera! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är jätteduktiga så ska se det avsnittet jag med som jag missade i torsdags. För Roomservice är en favorit hos mig med:) Mmm, turkisk peppar lät gott, ska jag nog testa:) Tack!! Kul att du kikar och nu också lämnat en hälsning!! Glad jag blir:)
   Hoppas du har en bra helg!
   Kramar

   Radera
 3. Mmmm just det receptet hade jag också spanat in och köpt recept till! Kul! Ska baka i helgen.
  Vilken underbar adventskalender, så himla fin!

  Jag såg också Ernst, han är ju för go!

  Kram Kristin

  SvaraRadera