torsdag 12 februari 2015

Bara vaknat utvilad


Fick bli en bild ur arkivet på de små systrar denna morgon:)

Godmorgon!

Idag är en sådan här "hallelujamomentdag". Elsa sov nonstop från 19.00 - 07.15 utan att göra ens ett litet knyst ifrån sig! Och det är ett hallelujamoment när det känns som man knappt sovit på två veckor. Behövs inte mer. Så jag vaknade som en ny människa. Att vara trött är bland det värsta jag vet, det tar energi från så mycket och med småbarn har man inte så mycket att säga till om. Även fast vi hjälps åt jag och sambon så slår den över oss i perioder. Som att dra ned nattmössan över ögonen. I och med att få barn, iaf för vår del, så tog tröttheten sig till en ny nivå. Jag kommer ihåg med Wilma som aldrig sov några långa stunder, åt på natten alldeles för länge och har alltid, fram till nu, vaknat vid fem på morgonen, sju dagar i veckan. Hur pigg och glad som helst!  Och så tänkte jag att jag kunde köra på som jag brukar med allt vad jag nu ville göra hela dagarna och kvällarna. Yeah right! Jag kan inte riktigt styra över den här tröttheten som ibland lamslår mig och gör att jag kan somna ovaggat klockan åtta i soffan på kvällen eller somna bredvid Wilma när hon kikar på barnprogram när jag egentligen önskar jag skulle orka göra så mycket annat. Ni är säkert många som känner igen er och vet vad jag talar om?  Småbarnströttheten. Så klyshigt det låter. Och det finns alltid en liten klick som fnyser åt den, till er kan jag bara säga, visa respekt och ödmjukhet. Vi alla gör så gott vi kan och det är det absolut bästa vi kan göra för oss och våra barn. 


Nu babblade jag iväg, det var inte planen!
Skulle mest säga hej och att jag minsann tror det vänder nu. Förkylningen (och tröttheten:S) börjar släppa taget. Känns fint det! Nu säger Wilma att hon vill ha en fläta i håret så bäst jag lyder:)

Må så gott idag så ses vi snart igen!
KRAM


Uppdatering; Jag lurade tydligen några igår med "Greys" rubriken. På söndag ska jag kika på den riktiga Mr Grey. Och hörde på nyheterna idag att filmen fått bra kritik så lite söndagslängtan har jag allt..haha!5 kommentarer:

 1. Halleluja!!! Så himla skönt för dig gumman!

  Jag kan tala om att jag lever i rena sömnlyxen nu jämfört med bebistiden, Inez kan sova till 7.30, vilket vi gjorde idag och det är ljuvligt skönt!! Valentin vaknar mycket tidigare men stör inte oss utan sätter på tv:n och väntar, han får absolut komma in till oss men tycker det är helt ok med lite "egentid" i en dryg timma på morgonen ;) Han fyller ju 5 nu snart och är så stor och självständig vet du :)

  Hade det supertufft när de var små, de sov ju aldrig, varken dag eller natt typ, och Inez som vägrade sluta amma, 4 ggr varje natt tills hon var 15 månader, sen tog vi tag i det och hade ett rent helvete i över två veckor.. stackars liten. Men sen! Oj så bra det blev =))
  De har ju vägrat nappa bägge två med, så det har bara varit patten som har hjälp haha. När man är ensam så mycket som jag varit med så får man ju klara det själv och för att inte liten ska väcka stor så fick man ju göra så för att överleva liksom..

  Tänk ändå att det blir (oftast iallafall) som folk säger, det BLIR bättre!! De vaknar sälla på natten nu, bara för att kissa nån gång ibland, men sen lägger de sig och somnar om snabbt igen, lyx.

  Bla bla bla.. haha

  Nu måste jag iväg här, ha en bra dag snygging!!
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, så himla skönt!:)
   Wilma är precis som din Inez, äntligen! Vaknar oftast mellan 7 och 8 och skulle hon vakna tidigare kan hon ligga kvar och se barnprogram och vi kan få slumra lite till. Duktiga Valentin! Och stora killen. Tänk när båda barnen gör så! (Är det då vi har vår tredje som kör vakenracet med oss…haha).
   Vet att du hade det supertufft, usch! Mycket värre än mig. Beundrar er som är själva i veckorna! Min svägerska hade det likadant och ni är så beudnransvärda!! Jag har ju haft flaskbarn men Wilma ville gärna äta flera gånger om natten och var jätte missnöjd innan vi bestämde oss för att bara ge henne flaskan. Usch vilka månader!
   Men som du säger, det blir bättre:) Och det är bra skönt det!
   Ha en superdag vännen!!
   Många kramar!

   Radera
 2. Jag känner igen de där med tröttheten. När man får barn så uppskattar man varenda minut man får att sova... Jag har där emot haft tur. Mina barn har sovit hyfsat bra ändå... Här vaknar dom 8-8:30 istället.. Så man vet inte hur bra man har det :) Skönt att du fick sova ut.. Mina barn sover i egna rum.. Eller ja,vi ska flytta in den mista i eget rum. Han vaknar alltid av sambons snarkningar ;) Så tror det är bäst om han sover själv. Han har ätit på natten lite nu pga tänderna men ananrs sover han hela nätter... ja,om han inte blir störd av snarkningarna.. Men jag har gett tusan på att inte ge någon mer mat på natten för allas skull... Dels för att man får springa och mata ganska ofta och alla blir trötta ;) Men det kommer alltid bakslag vissa perioder... Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alla minuter är så värdefulla! Så skönt för dig! Elsa sover oftast bra men har nu under denna fördelningstid varit hopplös både dag och natt. Och inte ätit som hon ska så humöret har varit därefter..
   Våra tjejer sover också i egna rum, har gjort rätt länge och jag tycker de sover bäst där. Och alla vi andra också. Visst kommer de in ibland men är rätt duktiga på att sova länge i sina egna sängar.
   Heja du med nattmaten!! Kämpa på, du får belöningen när de är matfria och få sova istället. Vi fick ett bakslag nu med Elsa men inatt verkar hon som sagt hittat tillbaka till gamla vanor:)
   Ha en toppendag söta du!
   KRAM

   Radera
 3. Ha ha, jag trodde väl det;-) Ska med se den med några väninnor sen:)

  Vet du, min dotter har nästan alltid sovit bra. Faktiskt. Fast så var det ju bara hon o jag när hon var liten, så kanske var det liksom menat.
  Men minns när hon var runt 4 månader... Å, jag trodde jag skulle dö för jag ammade henne typ varannan timme om nätterna och var heeeelt slut. Som misshandel när man aldrig får sova. Hon var i nån riktig tillväxtperiod då och jag ammade bara då hon vägrade ta flaskan... Men när hon var ett halvår började hon få gröt och det fick hon verkligen smak för :) Gapade som en fågelunge;-)
  Hoppas ni får en fin helg nu!
  Kramar Anna

  SvaraRadera