torsdag 9 april 2015

Bara ett middagstips

Min lilla städpatrull idag :) Inte till så mycket hjälp utan stökar mest till bland högarna med tidningar. Men hon är bra söt Wilma där hon tycker att hon städar, fejjar och är fasligt duktig som hjälper sin mamma:)


Får ofta frågor om hyllorna vi satte upp på väggen och som jag fortfarande är så nöjd med. Är sugen på att göra om på dem, kanske rota fram böcker från vinden och ställa dit. Böcker kan ju vara så snyggt att ha framme. Men i alla fall så är hyllorna inköpta på vår lokala bygghandel i den lilla staden jag bor i och konsolerna är från Biltema. Som var omålade när jag köpte dem så har målat varenda en vit. Vet att det ska finnas vita hos Ikea (men de var slut när jag behövde dem) så tipset är att kika där först:)
Så måste jag dela med mig av dagens middag. Fyllda paprikor med ost och köttfärs, så himla gott!! Kan inte komma ihåg när jag åt den här 70-talsrätten senast men så lagade syrran det i Lofsdalen och jag tog receptet direkt. Mumsigt och passar mig så bra när jag just nu inte äter några kolhydrater.

4 personer

4 paprikor 
2 msk olja
1,5 gul lök
2 klyftor vitlök
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 krm kanel
4 krm malen spiskummin
4 dl krossade eller passerade tomater
3 msk vinäger
3 tsk soja
några stänk tabasco
salt, socker och vitpeppar att smaka av med
1 dl riven ost, gärna lagrad 

Sätt ugnen på 225 grader
Skölj paprikorna, skär av toppen där skaftet sitter ca 2 cm ned. Skär också bort det yttersta på skaftet om det är fult. Spar skaftet - paprikahattten:)
Skölj ur kärnorna ur paprikan och du har sedan en underdel att fylla med varsitt lock
Ställ paprikorna med hattarna i en ugnsform och gnid i dem i olivolja, salt och peppar
Ställ in i ugnen i 25 minuter
Hacka lök och vitlök fint. Fräs tillsammans med färs och kryddor i några minuter. Tillsätt tomaterna, soja och vinäger. Smaka av med tabasco, salt, socker och vitpeppar.
Låt färsröran koka några minuter.
Ta ut paprikorna och fyll dem med färsröran, ta undan locken till serveringen. 
Fördela en hög riven ost på varje paprika och ställ in dem i ugnen i några minuter. Så paprikorna blir gratinerande.
Ta ut och garnerna med paprikahattarna.

Servera med önskat tillbehör. 
 (Jag serverade med ris, tomat -och löksallad och en god grönsallad)

Bon appetit!Nu ska jag fortsätta njuta av att huset är nystädat och väldoftande. Och fortsätta tycka det är såå skönt med torsdagskväll:) Fredag imorgon vänner!

Hoppas ni har en skön kväll!
KRAM11 kommentarer:

 1. Böckerna vi lottar ut innehåller världens bästa kycklingrecept, ett litet tips! ; )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Ska kika in på det:) Ha en fin kväll! Kram fredrika

   Radera
 2. Ser gott ut! :-) Ja, förutom rödlöken.. ;-)
  Den där puderrosa jackan Elsa har är ju såå fint! Skulle vilja ha en till min dotter också, men hon kryper gärna ute fast hon kan gå, ha ha.. Så det är liksom ingen idé att ha den typen av kläder..


  Trevlig helg!

  Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättegott! Och rödlöken kan man ju skippa;)
   Åh tack! Tycker också den är så fin! Hon har fått ärvt den från sin storasyster som hade den när hon var runt året:) Haha, krypa går ju det med:) Men vänta bara, snart har hon hajat det fina med att gå även ute:
   Ha en fin kväll! Kram fredrika

   Radera
 3. Åh va gott. Det var så länge sedan jag åt just detta. Äter LCHF med mkt gott resultat men är väldigt strikt med kolhydraterna som inte får överstiga 5 g / dag. Tyvärr så innehåller 1 röd paprika, 1/2 tomat, 1 msk rödlök hela 12 g kolhydrater. Man tänker inte på det :) Jag skriver in allt jag äter på kostbevakningen.se och får då fram fördelningen. Nu har ju jag kilon att gå ner i vikt så det är ju en annan sak. Men är så glad då jag tappat 22 kilo på 14 veckor med strikt LCHF. Min fördelning ser ut så här : 65 g protein ( alltså inte i faktisk vikt utan i andel protein, då man bör äta samma mängd som de kilon man vill gå ner till ) Dubbelt med fett, alltså minst 130 g ( ej mejerier. äter kokosolja,olivolja,smör,majonäs,egen beasås, avocado ) Högst 5 g kolhydrater. Detta under en dag :) Usch nu känner jag mig som en sån där pekpinne men ville bara skriva detta då du skrev att du inte åt kolhydrater alls just nu..vilket blir lite fel då just grönsaker innehåller många kolisar. Men är det bara för att må bra så är det ju bara att ösa på med hur mkt grönt som helst. Kram och tack för en mysig blogg / Alicia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Vilket grymt jobb du gör, och vilken resa! Heja du!! Så duktig! Känn dig inte som en "pekpinne", du har ju rätt:) Jag som uttryckte mig lite fel. Jag undviker potatis, ris, pasta, bröd (mjöl), då jag mår bra av det och tycker det passar mig när jag behöver gå ned något kilo. Älskar däremot grönsaker och frukt så det frossar jag gärnai:) Men ska kika in på sidan du tipsade om då det kan vara lite intressant att läsa om. Tack för att du delade med dig:)

   Trevlig kväll, kram fredrika!

   Radera
  2. Gud vilken go människa du är :) Därför stannar jag kvar här o läser din mysiga blogg :) Dina barn är ju som små godbitar man egentligen vill tugga på :) Fast jag har hört någonstans att man inte får det.... Kraaam / Alicia

   Radera
 4. Hej! Skåpet du har i hallen, vad kommer det ifrån? Såg det på en tidigare bild på bloggen. Så fint. Antar att det är ett köksskåp från ikea, men vilket? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tror du menar det som hänger på väggen i hallen och då är det stommar ur serien Metod som jag sedan lagt en skiva ovanpå med dekorplast i marmor. (Är det annars det under tv´n bredvid hallen så är det bestå från ikea:))
   Trevlig kväll!
   Fredrika

   Radera
 5. Provade idag! Så himla gott med kryddorna till. Tack!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad roligt!! Säger detsamma, kryddningen gör det så himla gott:)
   Trevlig kväll, kram fredrika

   Radera