lördag 25 april 2015

Bara kladdkakaNyss mumsade jag på denna kladdkaka :)


Har ju hunnit testat en hel del i bakväg a la lchf sedan jag gick med på att hålla mig ifrån godis, snacks, bakverk och allt annat gott och sött man kan tänka sig och kolhydrater som potatis, pasta, ris och bröd. Fram till midsommar ska jag hålla på med det här men då ni, då ska det ätas färsk potatis och en påse smågodis…haha! Hoppar helst över helt när det vankas fika då inget ju egentligen slår riktigt bakverk men har en favorit och det är denna kladdkaka. Jag som älskar mörk choklad gillar ju denna chokladiga och krämiga kladdkaka.

200 g osaltat smör
200 g 70% choklad (jag valde denna gång choklad med mint i)
4 ägg
0,5 dl sötning (jag använder ICA sötströ)
1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och chokladen på låg värme. Vispa ägg, strö och vanilj riktigt luftigt. Häll chokladsmeten i äggsmeten och vispa en stund till. Häll i springform (som jag smor och strör kokos över) och grädda i 7-8 minuter. Låt stå kallt, gärna över natten. Om den ska serveras inom ett par timmar så grädda den i ca 10 minuter. 
Servera med en klick vispgrädde och valfria bär! 

Recept från 56kilo.seSnygg inspo till sovrummet! Vill så gärna byta sänggavel eller iaf sätta nytt tyg på den jag gjort då vitt inte är jättelyckat.. Mörkgrå vore kanske något när jag ser denna bild. Och kanske måla benen på våra sängbord svarta. Våra ser ju också ut så där och det var snyggt med svart:)


Skön stund efter jag nattat Elsa och väntade på sambon som läste och nattade Wilma :)


Gokväll!

Hur mår ni? Haft en bra lördag? Jag har inte fått mycket gjort idag men ändå farit runt här hemma hela dagen känts det som. Blir kanske så med två kids som är lite överallt:S Har ju iaf bakat något gott till kaffet med Wilma:) Sambon däremot har fått dit innertaket i lekstugan och byggt och fått dit dörren så nu är det bara golvet som ska läggas och fönster som ska på plats så har vi bara tapetsering kvar sedan. Så roligt och det blir så bra det här med lekstuga! Wilma är så glad och frågar sin pappa varje gång han kommer in " är lekstugan klar nu?" Någon som längtar tills den är klar tror jag:)

Nu ska jag se klart på "Parneviks". Vilken familj och vilket place!! Behagliga 1300kvm och allt lyx kring det. Jo, så skulle man ha det:)


Hoppas ni har en bra kväll!

KRAM


3 kommentarer:

 1. Lekstuga är så mysigt! För liten... och för stor... :)

  SvaraRadera
 2. Men sååå gott med kladdkaka... De är ju så mumsigt så!=) Ha en bra kväll. Kram

  SvaraRadera
 3. Kladdkaka är alltid gott! Gjorde nåt liknande idag, fast med hackade nötter i. Jag gillade den, men barnen ville ha vanlig kladdkaka och gjorde en egen:)

  Kram Pernilla

  SvaraRadera