torsdag 9 juli 2015

Bara flädersaft


Ikväll dricker vi saft och tittar på Ernst :) Och det är flädersaft i glaset som min mamma kom ner med i veckan. Från deras trädgård och jag kan lova er att deras fläderbuske mer liknar ett stooort träd. Helt galet vad det växer så jag kommer nog åka dit och norpa mer fläderblommor och göra saft på, för det är läskande åtgång på den vi har hemma nu.Så enkelt också; 

ca 40 rensade  och sköljda stora klasar av fläderblommor
2 liter vatten
2 kg socker
3 citroner
50 gram citronsyra

Koka upp vatten och socker. Häll sockerlösningen över fläderblommorna, klyftade citroner och citronsyra. Låt stå kallt i 4-5 dygn. Sila. 
Klart!


Hej på er!

Så just nu dricks det saft framför Ernst. Mys-Ernst:) (En dos på sommaren och till jul är ju precis lagom vad man behöver:) Och alltid blir det ju så fint!) Till skillnad mot igår då det ju sprack upp till kvällen (förutom att precis när jag trampade iväg så kom dropparna som övergick i sommarskur de lux, såklart:S) så jag mötte upp min kära vän Lotta som är hemma och hälsar på för ett par glas vin på vår fina sommarrestaurang. Supertrevlig kväll, älskar sommaren när det bjuds på sånt! Men ja, lite tröttare idag så efter en lång dag på jobbet så har det inte gjorts många knop här hemma.

Hur har ni haft det idag? Har ni semester eller jobbar. Eftersom jag fortfarande jobbar så tycker jag det känns bra fint med torsdag och fredag imorgon:)

Vi ses då, skön kväll till er!

KRAM


1 kommentar:

  1. vi blev bjudna på en flädersaft med vaniljstång i. Alltså my god så gott det var!

    SvaraRadera