torsdag 6 augusti 2015

Bara rödavinbärskakaMm, det är en bra dag för kaka gjord på bär från trädgården :)


Röda vinbärskaka närmare bestämt som jag bakade igår. Svår med rödavinbär men med lite extra socker så blev de röda bären perfekta i den söta kakan :)Kaka

1 dl socker (jag tog närmare 2 dl:))
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
150 g rumsvarmt smör
1 ägg
2-3 dl röda vinbär

Strössel

1 1/2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 gram smält smör

Blanda de torra ingredienserna till kakan och arbeta ner smöret och rör sedan i ägget. Bred ut i en långpanna  (20x30cm) med bakplåtspapper i botten i. Häll ut vinbären jämnt över kakan. Blanda ingredienserna till strösslet och s"strö" över blandningen över vinbären. Grädda i 200 grader i 20 minuter (absolut inte längre tid, utan snarare kortare så den inte blir torr). Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Supergod!


Heej denna sommardag!

Ja, vi fortsätter ha det varmt och bara såå skönt! Så tror många med mig mest är ute och bara njuter. Om man nu är ledig vill säga:) Men det är vi här hemma. Vi förbereder också för lite festligheter som vi ska ha här hemma imorgonkväll, superkul ska det bli. Och jag laddar också för roddtävling jag ska vara med i ikväll. Aldrig kan man ju säga nej:S Vi har nämligen festligheter i min lilla stad, "Medeltidsdagarna, och "rodden" har blivit ett riktigt stort inslag och jag ska alltså vara med i ett lag från jobbet:)

Så dags att snart inta medeltida kostym och sätta sig i båten :)

Heja heja oss!

Hoppas ni har det gott, vi hörs snart igen!  

2 kommentarer: