torsdag 24 september 2015

Bara äppelpajÄppelpaj är ju inte så kruxigt att göra, väldigt enkelt faktiskt och så så gott! Men delar ändå med mig av receptet jag jag gjort denna vecka för så himla gott med flingsaltet till. Så ni som kan er äppelpaj kan bara scrolla ned nu :)

Äppelsmulpaj

ca 800g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen

Skiva äpplen och lägg i en smord form och strö sedan över kanel, socker och flingsalt.

125 g kallt smör
2 dl vetmjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk salt

(Jag som älskar den smuliga massan gör alltid dubbel sats av den, men i detta fall dubblade jag inte flingsaltet)

Skär smöret i bitar och nyp ihop det med mjöl och höavregryn till en smulig massa. Blanda socker och flingsalt och blanda i smulmassan.
Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20 - 25 minuter, tills den fått lite färg.
Låt svalna något och servera med vispad vaniljvisp eller glass.


Mums mums bara att hugga i :)


Godmorgon torsdag!

Torsdag och idag jobbar jag lång dag. Börjar förmiddagen på kontoret i grannstaden för möte innan jag är på plats i mitt lilla rum här i min stad. Ska få behandling av min naprapat till syster idag också. Så välbehövligt ska det bli. Ni vet när man kommer på sig att använda hela kroppen får att titta bakåt åt sidan  och inte bara huvudet? Ska bli skönt att få släppa på det lite.

Och annars så ska hyllorna upp på väggen idag som jag skrev om igår kväll. Han som föreslog att vi inte skulle spackla igen hålen innan målning men ändå fick göra det ska nu få hjälpa mig att borra alla 36 hål igen. Alla på samma ställe!  Han är så fantastiskt nöjd med mina beslut idag. haha! Jag föreslog en platsbyggd låg bokhylla istället men vi börjar med hyllorna…:)

Så nu tar vi torsdag. Möte, få bukt på lite nackspärr och ett par hyllor står på schemat. 

Vad har ni för er idag?

KRAM

4 kommentarer:

 1. Det receptet är såå gott. Gjorde det för första gången i söndags, och det fick toppen betyg utav alla.

  SvaraRadera
 2. Hej
  Vad gott med äppelpaj, jag får nog göra ett par här framöver för vi har grymt mycket äpplen.
  Idag står det kvälls jobb på schemat för mig och jag ska väl helt ärligt säga att idag är ingen bra dag, jag mår riktigt konstigt.
  Ha en fin dag
  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Hej,
  Alltid gott med äppelpaj :)
  Jag har försökt kommentera via mobilen men inte lyckats, därför kommer denna kommentaren lite fel.
  Var kommer den gråa mattan i vardagsrummet ifrån?
  Tack för en inspirerande blogg.
  //Susanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!! Nu hamnade kommentaren rätt:) Mattan är från Mio och heter Sierra, är jättenöjd med den!
   Tack snäll du, så kul att kunna inspirera!
   Kram och ha en fin dag! /fredrika

   Radera