Lån

Spara pengar genom Lendify

Lendify logo

Vilka är Lendify?

Lendify är en långivare aktiv inom branschen som omfattar P2P-lån inom snabblån och lån i helhet. P2P-lån är ett relativt nytt sätt att låna pengar, dock är tanken äldre än branschen i sig.

Vad är P2P?

P2P står för peer-to-peer och betyder att det är två parter sinsemellan. När man talar om P2P-lån så menar man att det är två personer som lånar pengar till- och från varandra.

Konceptet är äldre än branschen då lån i grund och botten egentligen är ”peer-to-peer”. När man lånar pengar så gör man det nästan alltid av andra privatpersoner. När en bank lånar pengar åt personer i behov, så lånar banken pengar som de har byggt upp—oftast genom andra individers sparande. Alltså lånar du andra människors pengar och banken investerar på så sätt dessa pengar och bjuder sina sparare på så sätt på en ränta, så alla parter tjänar på transaktionen.

Idag är ”P2P” lite annorlunda. Trots att banklån i grund och botten egentligen är ”peer-to-peer”, så är dem inte det direkt, utan banken agerar mellanhand. Med Peer-to-Peer så menar man att pengarna direkt går från en ”peer” till en annan peer. På det sättet så kan långivare som låntagare bestämma villkoren lite bättre. Är man inte kreditvärdig? Kanske finns det någon som trots det ändå vill låna pengar till en. Med peer-to-peer medföljer många fördelar som inte går att hitta någon annanstans.

Lendifys P2P-lån

Lendify är marknadens största aktör inom P2P. En annan aktör är Untie.

Lendify är kända för att ha marknadens bästa plattform för P2P lån samt de bästa lånevillkoren man kan hitta idag. För den som vill låna pengar online så är Lendify en ypperlig långivare att prova då det inte bara innebär P2P lån och alla fördelar som detta medför utan även en smidig plattform och en smidig användarupplevelse som få konkurrenter bjuder på.

Hur kan man spara pengar med Lendify?

Det finns två sätt man kan spara pengar med Lendify. Det första, och självklaraste sättet, är att använda Lendify för att faktiskt spara sina pengar. Att placera pengar hos Lendify och därefter låna pengarna till låntagare som önskar ansöka om lån är ett sätt att spara pengarna och få en ränta på dem på ett väldigt smidigt sätt.

Principen är densamma som att spara pengar hos en bank och erhålla en ränta på pengarna. Det banken gör för att förse spararen med en ränta är att låna ut dennes pengar till låntagare som därefter betalar en ränta på lånet. En del av denna räntan går till spararen och på så sätt så får man en avkastning på sitt sparande.

Det andra sättet att spara pengar med Lendify är att överväga dem nästa gång man lånar.

När du lånar pengar är det oerhört viktigt att jämföra långivare för att säkerställa så att det är det bästa lånet marknaden har att erbjuda som man erhåller. Varför betala för mycket?

Innan du lånar, jämför utbudet av lån hos Lendify och se om inte P2P-lån kan vara den räddare just din situation behöver. Kanske hittar du ett lån med villkor du inte kan hitta någon annanstans—använd dig då utav Lendify. Finns inga hos Lendify så skadar det inte då Lendify inte kostar något att använda och det skadar alltså inte att kolla bland Lendifys utbud nästa gång man lånar.