Lån

Stort utbud av företagslån i Sverige

Företagslån

När du behöver ett bra företagslån i Sverige finns det flera olika långivare att välja mellan. För att vara säker på att hitta det lån som passar dig och ditt företag bäst gäller det jämföra ränta, återbetalningstider och hur snabbt du kan få pengarna utbetalda.

Så hittar du rätt företagslån

Det finns flera tillfällen då ett företagslån kan vara avgörande för om ditt företag blir en succé eller inte. Kanske har du fått en stor leverantörsfaktura som måste betalas inom kort men har ännu inte fått in pengar från kunder som är sena med betalningarna. En annan gång kan du behöva köpa in en större mängd material eller uppdatera IT-utrustningen som blivit omodern. Oavsett vilka behov ditt företag har är det ibland viktigt att kunna få fram pengar snabbt. Om du inte har en sparad buffert i företaget är ett företagslån med låg ränta i dessa situationer en bra lösning. För att hitta rätt företagslån är det viktigt att jämföra olika låneföretag för att hitta det lån som uppfyller ditt företags behov. Hos Företagslån24 kan du enkelt jämföra företagslån till både aktiebolag och enskilda firmor. De erbjuder både små och stora lån som du kan ta utan säkerhet. Du hittar lån som löper på några månader upp till flera år om du vill sprida ut återbetalningen över en längre tid. Tjänsten visar tydligt vilken ränta som gäller och du kan enkelt ansöka om lånet online.

Bra att veta när du tar ett företagslån

Innan du tar ett företagslån finns det några viktiga punkter som du behöver fundera igenom. Först och främst bör du räkna ut vilken lånesumma du behöver och hur stor månadskostnad för lånet som ditt företag har råd med. Tänk på att räkna på vilka framtida intäkter som företaget kommer att ha och undvik att ta ett lån om du tror att det kommer att bli svårt att ha råd att betala tillbaka lånet. Det är också viktigt att undersöka hur lång återbetalningstiden för lånet är eftersom det påverkar månadskostnaden.

Lägg tid på att hitta ett företagslån med en så låg ränta som möjligt och glöm inte att kolla upp om det tillkommer extra avgifter för lånet som till exempel uppläggningsavgifter och fakturaavgifter. Innan du ansöker om lånet är det bra att göra en budget för företaget där månadskostnaden för lånet finns med. På så sätt blir det tydligt hur mycket lånet kommer att kosta företaget på lång sikt.