Lån

Var börjar man för att låna pengar till sitt företag/AB?

Företagslån

När du driver ett företag kan det av många olika skäl uppstå likviditetsbrist mellan varven. Det kan vara att företaget säljer säsongsbetonade produkter eller tjänster, har exportverksamhet med långa kredittider eller att företaget är i behov av att ta fram nya produkter eller tjänster. Det är också vanligt att det behövs kapital när ett nytt företag ska få ut sina produkter på marknaden eller när ett befintligt företag ska lansera produkter på nya marknader.

Oavsett vilket skäl som ligger till grund för företagets kapitalbrist kan företaget ansöka om ett företagslån som ger företaget det kapital som behövs för att kunna finansiera företagets verksamhet.

Att hitta ett företagslån

Till att börja med behöver du hitta ett företagslån att ansöka om vilket du enklast gör på en jämförelsesajt som utvärderar lånebolag som erbjuder lån till företag. På en jämförelsesajt kan du jämföra lånebolags lånevillkor, räntor, lånekostnader och få information om vilka belopp som du kan låna och amorteringstider.

Hos en jämförelsesajt får du ofta även information om betalningstider, kraven för att låna och mycket annat som kan vara av betydelse då du ska ansöka om ett lån. Att låna pengar till aktiebolag behöver inte vara svårare än att låna pengar till andra företagsformer. I vissa fall så kräver lånebolagen att minst en ägare går i personlig borgen för ett företagslån, vilket inte bör vara något problem för de företag som har en fungerande verksamhet men som lider av en tillfällig kassabrist.

Att ansöka om ett företagslån

Att ansöka om ett lån är enkelt och går snabbt idag. Det krävs inte längre att du personligen behöver besöka en bank eller ett finansbolag utan istället hanteras hela låneprocessen över Internet. När du har jämfört räntor och lånevillkor hos olika lånebolag och hittat ett lån som passar företaget bra så går du in på lånebolagets hemsida. Här kan du fylla i en låneansökan och sedan signera låneansökan direkt på nätet med dels företagets BankID och dels ditt personliga BankID. Du kan normalt ansöka om ett företagslån på mellan 50 000 kronor upp till 6 miljoner kronor. Du kan också bestämma hur lång amorteringstid du vill ha för ditt lån, vilket normalt brukar vara på 3-36 månader.

När du har skickat in ansökan om ett lån kommer ansökan att bli behandlad direkt under lånebolagets öppettider. Det kan i vissa fall krävas att du behöver komplettera din ansökan med olika ekonomiska rapporter. Därefter får du lånet utbetalt inom ett par dagar.